Antena 3 CNN Sport Off Sport Poveştile de succes ale sportivilor români. "Ori eşti cel mai bun, ori te chinui să devii cel mai bun"

Poveştile de succes ale sportivilor români. "Ori eşti cel mai bun, ori te chinui să devii cel mai bun"

Poveştile de succes ale sportivilor români. "Ori eşti cel mai bun, ori te chinui să devii cel mai bun"
14 Apr 2014   •   19:07

Nu contează de unde eşti, sau ce greutăţi întâmpini, atâta timp cât pui pasiune. Sportul e pentru toată lumea!

Asta crede şi Andreea Răducan, fosta campioană olimpică şi mondială la gimnastică, care îi îndeamnă pe tinerii din România să îşi dedice întreaga viaţă pasiunii lor, chiar dacă drumul le va fi presărat cu obstacole.

"Orice traseu ţi-ai alege, trebuie să ştii că drumul are multe obstacole, iar proba cea mai grea va fi mereu lupta cu tine însuţi", a spus Andreea Răducan.De obstacole s-a lovit şi sportivul Giani Kiriţă, care a debutat în fotbal "de jos", împins de la spate de un prieten din cartier

"Nu contează de unde ai venit, nu contează cum eşti, important e să crezi în tine şi să te respecţi", este mesajul fotbalistului.


Despre cât de bine este să îţi urmezi pasiunea ne-a vorbit şi Cristi Tănase, fotbalistul Stelei, care povesteşte că se juca împreună cu prietenii lui chiar şi desculţ, "numai să joace fotbal".

"Erau teneşii aceia cu crampoane, care se toceau foarte repede şi până să ne cumpărăm alţii, trebuia să îi forţezi, cum se spune, şi să-i foloseşti până se rupeau. Indiferent de unde esti, sau cât de greu ţi-ar fi, nu trebuie să renunti la visul tău. În viaţa de fotbalist sunt momente grele, dar trebuie să treci peste ele şi să mergi mai departe", a declarat Cristi Tănase.

"Poate că nu mă gândeam să ajung aşa departe, dar visam. Am visat mereu!", a mai spus Cristi Tănase.Tot un vis din copilărie a transformat-o pe Alina Dumitru într-un campion olimpic la judo

"E normal să-ţi doreşti de fiecare dată să câştigi, să poti să-i bucuri pe cei de acasă. Am trecut prin multe greutati, multe accidentari... sacrificiile, dacă nu există, nu ai cum să ajungi un mare campion", a spus Alina Dumitru.

"Sportul te învaţă cum să cazi şi cum să te ridici imediat. Cred că viaţa îţi poate oferi multe, important este ceea ce vrei să-i ceri. (...) Pentru mine a fost judo, poate pentru voi e un alt sport... ori eşti cel mai bun, ori te chinui să devii cel mai bun.", a mai spus Alina Dumitru.×
Subiecte în articol: sport Alina Dumitru Cristi Tanase

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close