Antena 3 CNN Sport Off Sport RUINA transformată în cel mai strălucitor diamant al Rusiei. Întreaga planetă va privi spre acest loc în 2014

RUINA transformată în cel mai strălucitor diamant al Rusiei. Întreaga planetă va privi spre acest loc în 2014

RUINA transformată în cel mai strălucitor diamant al Rusiei. Întreaga planetă va privi spre acest loc în 2014
Sursa foto: Foto: Rob Hornstra / Courtesy Flatland Gallery
de O.P.    |    04 Dec 2013   •   12:06

Înainte de a fi selectat ca "gazdă" pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, care vor începe în luna februarie, Soci era un loc necunoscut pentru majoritatea oamenilor din afara Rusiei.

Şi tocmai acest "necunoscut" i-a mânat pe fotograful Rob Hornstra şi scriitorul Arnold van Bruggen să pornească într-o aventură de cinci ani de zile pentru a investiga "negrul" oraş de la Marea Neagră.

Munca lor s-a materializat într-o carte - Atlasul Războiului şi Turismului din Caucaz, care începe aşa: "Jocurile Olimpice de Iarnă într-un resort subtropical înconjurat de zone de război. Cele mai scumpe Jocuri Olimpice din istorie. Acestea sunt ideile centrale care reies atunci când vizitezi oraşul Sochi. În aproape 6 ani o întreagă "lume a sporturilor de elită" a fost ridicată din nimic".

Cei doi au interacţionat cu oamenii, cu localnicii, care sunt plini de speranţă: "Sperăm că lumea ne va cunoaşte şi pe noi acum. Că vom fi pe harta lumii, că ne vor vizita turiştii".



Katya Primakova, o jurnalistă rusă, iar acum administrator al Jocurilor Olimpice, a fost ghidul celor doi. "Putin s-a uitat şi s-a uitat, iar apoi a găsit: singurul loc din Rusia fără zăpada... şi chiar aici a organizat Jocurile Olimpide de iarnă".

Soci se află în Caucaz şi se învecinează cu Cecenia, Georgia, Abhazia şi alte regiuni care au fost decimate de zăzboaie şi conflicte teritoriale.

Soci este cunoscut pentru "sanatoria" - baze de tratament, foarte des folosite de Stalin. Actualmente este cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia, fiind "capitala" neoficială a "Rivierei caucaziene".



Olimpiada din 2014 va fi prima Olimpiadă de Iarnă găzduită de Rusia și cea de-a doua oară când Rusia găzduiește Jocurile Olimpice. Moscova, în timpul Uniunii Sovietice, a găzduit în anul 1980 Jocurile Olimpice de Vară.

 


 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close