Antena 3 CNN Sport Off Sport Tecău, reacție acidă la decizia lui Halep de a nu participa la Jocurile Olimpice

Tecău, reacție acidă la decizia lui Halep de a nu participa la Jocurile Olimpice

Tecău, reacție acidă la decizia lui Halep de a nu participa la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    16 Iul 2016   •   19:53

Jucătorul de tenis Horia Tecău a declarat sâmbătă, comentând anunţul Simonei Halep că nu va evolua la Jocurile Olimpice din cauza virusului Zika transmis de ţânţari în Brazilia, că este decizia ei şi a precizat că el nu s-a gândit nicio secundă să renunţe la participarea la JO 2016. 

"Am aflat de decizia Simonei. E decizia ei, ea ştie cel mai bine ce-şi doreşte să facă. Dacă nu va participa la Rio, şansele de a intra în proba de mixt scad, pentru că ele depind de clasamentul pe care îl ai. Să vedem dacă intrăm cu următoarea jucătoare, pentru că lista la mixt este foarte puternică. Nu pot să comentez mai mult, e decizia Simonei. Ea cu echipa ei ştiu celmai bine ce e de făcut. Eu nu sunt îngrijorat, asta înseamnă că sunt inconştient? Nu, nu sunt. Ştiu că acest virus a apărut în mai multe locuri, nu numai în Brazilia. Am fost informaţi de toate măsurile care se vor lua acolo. Dacă există un minim de risc, noi vom face totul să fie în regulă. Nu m-am gândit nicio secundă să renunţ la Rio pentru asta. Mă gândesc să îmi iau toate măsurile care se pot lua, dar nu m-am gândit deloc să nu particip la Rio", a spus Tecău în conferinţa de presă de la finalul partidei de dublu a întâlnirii de Cupa Davis România - Spania. 

Partenerul său de dublu, Florin Mergea, a afirmat de asemenea că nu pune în discuţie participarea la JO din cauza virusului Zika. "Să nu uităm că acest virus a apărut în 1947. Important e să ne luăm toate măsurile de protecţie. Temperatura va fi scăzută în Brazilia, deci nu e sezonul ţânţarului atunci. Normal să există acest risc, dar avem un obiectiv pe care ni l-am impus acum ceva vreme şi ne dorim să jucăm la Olimpiadă şi o vom face", a precizat Mergea. 

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a anunţat, vineri, într-o postare pe Facebook, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika

''Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika'', afirmă Halep (24 ani), în reţeaua de socializare. 

''După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis. Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele. Sper ca şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanţilor, în special delegaţiei noastre. Voi continua să joc şi să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, aşa cum fac şi acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open'', a mai spus Simona Halep. 

Halep s-a referit prima oară la o posibilă neparticipare a sa la JO 2016 în timpul turneului de la Wimbledon, când şi-a manifestat temerile legate de virusul Zika. 

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au concluzionat că infecţiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului şi duce la serioase probleme de dezvoltare, precizează Reuters. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat că există un consens ştiinţific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulţi. 

Halep a participat la JO 2012, la Londra, dar a fost învinsă în primul tur la simplu cu 6-4, 6-2 de kazaha Iaroslava Şvedova. Şapte români erau calificaţi pentru turneul de tenis de la Rio, Simona Halep - simplu, Irina Begu, Monica Niculescu - simplu şi dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea - dublu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru - dublu. Prin retragerea Simonei Halep, una dintre pretendente la medalii la JO 2016 (simplu şi chiar dublu mixt, alături de Horia Tecău), delegaţia României pentru Rio numără 103 sportivi calificaţi. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close