Antena 3 CNN Timp liber Ce se întâmplă dacă mămânci ”de dulce” în post. Ai mare grijă!

Ce se întâmplă dacă mămânci ”de dulce” în post. Ai mare grijă!

Ce se întâmplă dacă mămânci ”de dulce” în post. Ai mare grijă!
23 Feb 2018   •   19:42

Probabil că te-ai întrebat cel puțin o dată ce se întâmplă dacă ai ținut post și la un moment dat ai renunţat şi ai mâncat de "dulce".

Sau ce se întâmplă dacă din cauza unor probleme de sănătate nu poți ține post sau pur şi simplu este prea greu pentru tine să nu mânănci de "dulce" în post. 

Faptul că nu ţii post trebuie compensat prin rugăciuni şi prin milostenii, potrivit huff.ro. Este indicat să faci mici gesturi umanitare pentru cei aflaţi la nevoie şi de asemnea trebuie să te spovedeşti şi să îi mărturiseşti neapărat duhovnicului tău dacă ai mâncat de "dulce" în post.

Dacă ai mănâncat de "dulce" din greșeală, mergi la duhovnicul tău, mărturiseşte-i și, ulterior,  poți să îţi continui postul.

Iar, dacă ai mâncat de "dulce" în mod intenţionat, poţi să posteşti ulerior dacă îţi doreşti asta. Totuşi, sunt preoţi care nu sunt de acord cu acest obicei, deci trebuie să vorbeşti cu duhovnicul tău, să te sfătuiască. 

Conform publika.md, postul trebuie ţinut cu bucurie, fiindcă nu este o osândă, ci o cale de a fi mai aproape de Dumnezeu. Postul te va ajuta să fii mai bun, să renunţi la îl mai judeca pe cel de lângă tine, este o modalitate prin care să mănânci şi să bei echilibrat şi să ai un stil de viaţă mai liniştit.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close