Antena 3 CNN Timp liber Fun Băuturile tradiţionale româneşti, explicate cu umor. Ce diferenţe sunt între ţuică, pălincă şi horincă

Băuturile tradiţionale româneşti, explicate cu umor. Ce diferenţe sunt între ţuică, pălincă şi horincă

Băuturile tradiţionale româneşti, explicate cu umor. Ce diferenţe sunt între ţuică, pălincă şi horincă
11 Feb 2014   •   17:14

Conform legii, dar nu şi a dicţionarului explicativ al limbii române, băuturile tradiţionale româneşti sunt ţuica, pălinca, horinca, vinarsul, rachiul de fructe, rachiul de tescovină, rachiul de drojdie de vin şi turţul. Canalul de YouTube "România explicată" arată, într-un clip amuzant postat marţi, care sunt diferenţele dintre aceste băuturi.

"Noi românii am ştiut din totdeauna că, măcar din punct de vedere chimic, alcoolul reprezintă o soluţie. Aşa că ne confecţionăm singuri în gospodărie propriul elixir al bucuriei. Şi asta din două motive: pentru că nu-i băutură mai bună ca cea făcută în casă şi pentru că am fost dresaţi ani la rândul să ne-o facem cu mâna noastră", spune autorul în introducere.

Urmăreşte clipul de mai sus pentru a afla totul despre băuturile tradiţionale româneşti.

Conform descrierii de pe canalul de YouTube, "România Explicată" îşi propune să explice, cu umor şi pe înţelesul tuturor, ce se întâmplă cu şi în ţara noastră. "Răspundem la întrebări simple (dar cu răspunsuri complicate), crescând pe alocuri pipota-n noi când e de bine ce am aflat despre România noastră sau făcând haz de necaz atunci când nu avem de ales", se arată pe pagina proiectului "România Explicată".

×
Subiecte în articol: tuica
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close