x close

Fii alături de noi!

Medicii din România pun capăt speculațiilor: Vaccinul NU duce la apariția sindromului hemolitic uremic

de 21 Feb 2016   •   00:42
Medicii din România resping vehement ipoteza potrivit căreia vaccinul făcut copiilor ar fi dus la declanșarea sindromului hemolitic uremic, așa cum se speculează în acest zile.
 
”Vaccinul nu transmite niciun microb”, a asigurat dr. Ovidiu Limoncu, medic pediatru, sâmbătă, la emisiunea Dincolo de știri, de la Antena 3.
 
De aceeași părere este și dr. Denis Stănescu, purtător de cuvânt la Spitalul Marie Curie din Capitală, care susține că vaccinul nu poate induce această boală.
 
Mai mult, spune medicul pediatru, ”se folosește același lot de vaccin la mulți copii”, iar din toți copii cu sindrom hemolitic uremic, numai doi au fost vaccinați.
 
Și chirurgul Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este de aceeași părere și sfătuiește părinții să-și vaccineze copiii în continuare, confom calendarului.
 
”Nu are niciun fel de legătură vaccinul făcut copiilor cu sindromului hemolitic uremic”, a asigurat dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, punând astfel capăt speculațiilor care circulă în acest zile.
 
poza

Actualitate

Dovada că Iisus a fost căsătorit era de fapt un fals

Un cercetător din Berlin spunea, în anul 1982, că artefactul este ,,singurul exemplu de text în care Iisus face referire directă la faptul că a avut o soţie". Profesorul Karen King...

25 Iun 2016  •  23:38

poza

Show

Voi cu Voicu. Cristian Țânțăreanu: Nu am dat în viața mea o floare, nu am spus te iubesc. Mi se pare imposibil

Omul de afaceri Cristian Țânțăreanu și Adriana Bahmuțeanu au fost invitații Mirelei Voicu la o discuție necenzurată despre frumusețe și despre operațiile estetice la bărbați. ”Am făcut o...

25 Iun 2016  •  21:07

sati