Antena 3 CNN Actualitate Noi dezvăluiri în scandalul dezinfectanților. Directorii de spital iau și 30% din contractele cu Hexi. O parte din bani merg la partidul care-i protejează!

Noi dezvăluiri în scandalul dezinfectanților. Directorii de spital iau și 30% din contractele cu Hexi. O parte din bani merg la partidul care-i protejează!

Noi dezvăluiri în scandalul dezinfectanților. Directorii de spital iau și 30% din contractele cu Hexi. O parte din bani merg la partidul care-i protejează!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Mai 2016   •   08:34

Cătălin Tolontan face noi dezvăluiri în cazul dezinfectanților, cu o mărturie despre corupția din sistem, mărturia unui medic important al unui spital de urgență din Capitală.

Acesta susține că directorii de spitale iau și 30% șpagă din valoara contractelor cu Hexi iar o parte din bani merg la partidul care îi protejează.

Cătălin Tolontan a explicat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că este vorba despre un sistem generalizat.

"Vorbim despre șase, șapte persoane de la marile spitale, care luau bani. Aceasta este mărturia unui dintre cei mai buni microbiologi din România. Nu i-am dat numele, la rugămintea acestuia. Omul este extrem de curajos, de informat și stăpân pe el. Ori vorbim despre un om crescut la școala veche a Institutului Cantacuzino, un microbiolog de prestigiu, care a lucrat mai bine de două decenii în acest sistem. Un deceniu a lucrat la un spital mare din București.

Și el spune că directorul general de la acest spital lua până la 30% din suma contractului. Și mulți bani ajungeau la nivel politic, la partidul care îl numise acolo. Baronii politici locali vămuiau practic spitalele. Ei își împart și spitalele după cum își împart și celelalte autorități publice.

Vorbim despre o practică generalizată, nu doar de HexiPharma. Aproape toate firmele făceau acest lucru, așa a explicat această sursă", a explicat Tolontan.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close