Antena 3 CNN Externe Comandantul vasului Concordia, alături de o moldoveancă în momentul naufragiului. Tânăra nu era pe lista pasagerilor

Comandantul vasului Concordia, alături de o moldoveancă în momentul naufragiului. Tânăra nu era pe lista pasagerilor

Comandantul vasului Concordia, alături de o moldoveancă în momentul naufragiului. Tânăra nu era pe lista pasagerilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    19 Ian 2012   •   15:51

O tânără moldoveancă se afla alături de căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia în momentul naufragiului în apropierea insulei italiene Giglio, însă femeia nu figura pe lista pasagerilor sau a membrilor echipajului, scrie Corriere della Sera, potrivit Mediafax.

Tânăra, în vârstă de 25 de ani, se numeşte Domnica Cemortan, iar anchetatorii italieni încearcă să ia legătura cu ea, mai ales că apare şi într-o fotografie făcută în portul Civitavecchia (situat în apropiere de Roma), locul de unde începuse croaziera.

Procurorii vor să afle unde se afla tânăra în momentul producerii impactului. Unii martori susţin că femeia era pe punte alături de comandantul Francesco Schettino în momentul în care nava trecerea prin dreptul insulei Giglio.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, căpitanul a ales traseul cât mai aproape de insulă pentru că de acolo provenea şeful ospătarilor, iar comandantul a vrut să îi facă pe plac acestuia.

Moldoveanca Domnica Cemortan a declarat că fusese angajată pe vasul de croazieră, dar contractul îi expirase, astfel că acum se afla în vacanţă şi îşi sărbătorea aniversarea de 25 de ani cu colegii, conform sursei citate.

Potrivit celui mai recent bilanţ al naufragiului de pe Concordia, 11 persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute, în urma scunfundării parţiale a vasului.

Nava Concordia ce aparţine companiei Costa Crociere (grupul american Carnival) şi care transporta 4.229 de persoane, în jur de 3.200 de turişti şi 1.000 de membri ai echipajului, a naufragiat vineri seară după ce a lovit o stâncă în apropiere de insula Giglio, în Toscana (centru-vest).

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close