Antena 3 CNN Externe Crima lor a pus India pe jar. Suspecţii în cazul violului în grup din New Delhi au fost puşi sub acuzare

Crima lor a pus India pe jar. Suspecţii în cazul violului în grup din New Delhi au fost puşi sub acuzare

Crima lor a pus India pe jar. Suspecţii în cazul violului în grup din New Delhi au fost puşi sub acuzare
Sursa foto: Foto: thehindu.com
de N.B.    |    03 Ian 2013   •   19:06

Poliţia din New Delhi a anunţat că a acuzat oficial cinci presupuşi autori ai violului colectiv asupra studentei din New Delhi, decedată în urma agresiunii, faptă ce a pus pe jar întreaga Indie, informează Channel News Asia.

Violată în repetate rânduri, agresată sexual cu o bară de fier ruginit, victima în vârstă de 23 de ani a fost aruncată apoi din vehicul, împreună cu prietenul său. Ea a decedat sâmbătă la spitalul din Singapore unde a fost transferată, suferind leziuni grave la nivelul intestinelor şi al creierului.

Cei cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, pasibili de pedeapsa cu moartea în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, nu erau prezenţi în momentul în care presa a fost autorizată să intre în sala de audiere. Jurnaliştii nu au fost autorizaţi să asculte citirea procesului verbal.

Opinia publică din India a reacţionat puternic în urma incidentului. Într-o ţară în care violurile colective sunt la ordinea zilei, mass media şi clasa politică au început să pună problema de ce nu sunt luate măsuri mai eficiente pentru a pedepsi agresorii sau a preveni agresiunile.

Avocaţii din oficiu au refuzat să îi apere pe cei cinci în instanţă, astfel statul va fi nevoit să numească reprezentanţii acuzaţiilor, iar în faţa tribunalului au fost organizate manifestaţii unde s-au cerut măsuri de protecţie pentru femei şi îmbunătăţiri în sistemul de justiţie. În 2011, doar 26% dintre cele 24.206 de cazuri de viol înregistrate în India au condus la condamnări.

Valurile făcute de violul de la New Delhi au scos la suprafaţă nenumărate întâmplări care subliniază defectele unei societăţi patriarhale, caracterizată misoginism, unde femeile sunt adesea tratate ca cetăţeni de rang secund.

Un exemplu recent este o poveste care a ieşit la lumină pe 28 decembrie. O fata de 17 ani a încercat să se sinucidă după ce a fost violată şi poliţia a încercat să o convingă să renunţe la plângeri în schimbul unei sume de bani sau să se mărite cu unul dintre atacatori.

×
Subiecte în articol: viol in grup agresiune India New Delhi
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close