Antena 3 CNN Externe Libia a arestat 4 persoane implicate în incidentele din Benghazi

Libia a arestat 4 persoane implicate în incidentele din Benghazi

Libia a arestat 4 persoane implicate în incidentele din Benghazi
14 Sep 2012   •   13:39

Autorităţile din Libia au arestat patru persoane, implicate în atacul asupra consulatului american din Benghazi. Ambasadorul Statelor Unite,Christopher Stevens şi alţi trei diplomaţi au fost ucişi în urma incidentului.

Cei patru suspecţi au fost deja interogaţi şi sunt acuzaţi că au instigat la atacarea violentă a misiunii diplomatice americane, a declarat reprezentantul Ministerul de Interne de la Tripoli, Wanis al-Sharif, pentru Al Jazeera.

Atacul a survenit în timpul protestelor de proporţii, îndreptate împotriva americanilor, după ce un film ("Innocence of Muslims") a parodiat credinţa islamică şi a denigrat imginea profetului Mahomed.

Demonstraţii similare au avut loc în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu şi în alte state din nordul Africii. Capitala Egiptului, Cairo, este în
continuare zguduită de confruntări ale maselor cu forţele poliţieneşti.

Preşedintele american, Barack Obama, a promis că, cei care sunt vinovaţi de moartea celor patru diplomaţi americani în Libia, vor fi aduşi în faţa justiţiei.
Secretarul de Stat al administraţiei de la Washington, Hillary Clinton, a spus că atacul a fost premeditat cu mult timp înainte, iar filmul nu are nici o legătură cu diplomaţia americană.
Clinton a descris filmul ca fiind "dezgustător şi condamnabil".

Securitatea misiunilor diplomatice americane din întreaga lume a fost întărită, iar gradul de alertă se află la nivel ridicat. Două nave de război americane au fost trimise în preajma coastelor libiene.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Hillary Clinton
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close