Antena 3 CNN Externe Noi ARESTĂRI în ancheta atentatelor din Boston. Doi dintre ei sunt foşti colegi de clasă cu Djokar Ţarnaev

Noi ARESTĂRI în ancheta atentatelor din Boston. Doi dintre ei sunt foşti colegi de clasă cu Djokar Ţarnaev

Noi ARESTĂRI în ancheta atentatelor din Boston. Doi dintre ei sunt foşti colegi de clasă cu Djokar Ţarnaev
Sursa foto: Foto: ryot.org
01 Mai 2013   •   20:00

Anchetatorii care investighează dublul atentat de la maratonul din Boston au anunţat, miercuri, că au arestat încă trei persoane suspecte în acest dosar, informează CNN.

Potrivit presei americane, ar fi vorba despre trei studenţi care i-ar fi ajutat pe fraţii Ţarnaev să fugă. Poliţia din Boston a anunţat că nu există "nici o ameninţare la adresa publicului."

UPDATE 20.00 - Doi dintre suspecţii arestaţi miercuri dimineaţă au fost colegi de clasă cu Djokar Ţarnaev şi sunt originari din Kazahstan. Al treilea suspect arestat miercuri este cetăţean american, scrie CNN.
   
Cei doi foşti colegi de clasă se numesc Azamat Tajaiako şi Dias Kadîrbaiev (FOTO PRINCIPALĂ) şi erau oricum în detenţie pentru încălcarea reglementărilor privind imigraţia.


Doi studenţi din New Bedford, Massachusetts, au fost arestaţi sub acuzaţia de fals în declaraţii şi conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei, potrivit unei surse federale de "primă mână" din anchetă.

Alan Dershowitz, un avocat cunoscut şi profesor de drept la Harvard, a declarat că aceste acuzaţii nu par să fie legate în mod direct de atentatele cu bombă de la maraton.

Ştirea iniţială 19.00

Autorităţile americane au anunţat, duminică, că ancheta vizează şi o posibilă implicare a altor "persoane ce prezintă interes" în atentatele de la Boston.

"Există şi alte persoane ce prezintă interes în Statele Unite, cu care FBI ar vrea să stea de vorbă", a dezvăluit Mike Rogers, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, pentru postul ABC.

Autorităţile judiciare au identificat doi fraţi, Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, ca presupuşi autori ai dublului atentat, soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi, pe 15 aprilie, în apropiere de linia de sosire a maratonului din Boston.

Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis pe 18 aprilie, într-o cursă de urmărire, de către poliţişti.

Fratele său, în vârstă de 19 ani, este deţinut în centrul medical al unei închisori federale, în care a fost transferat vineri, de la un spital din Boston, unde a fost internat după ce a fost capturat.

Citeşte şi:

"Creierul" atentatelor de la Boston, suspectat că ar fi fost implicat într-un triplu asasinat din 2011

Internauţii i-au descoperit pe presupuşii AUTORI ai atentatelor din Boston. IMAGINI ULUITOARE circulă pe reţelele de socializare

"Cine este cel de pe acoperiş?" TRAGEDIA de la Boston, un PUZZLE cu multe imagini pentru anchetatorii americani

"A murit după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care trecuse linia de sosire". Toate cele trei victime ale atentatului din Boston, identificate

Imagini EXCLUSIVE cu asediul din Boston. Mii de poliţişti îl caută, din casă în casă, pe suspect

×
Subiecte în articol: Massachusetts
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close