Antena 3 CNN Externe Vas cu peste 1.000 de persoane la bord, în derivă din cauza unui incendiu. Vaporul aparţine companiei Costa

Vas cu peste 1.000 de persoane la bord, în derivă din cauza unui incendiu. Vaporul aparţine companiei Costa

Vas cu peste 1.000 de persoane la bord, în derivă din cauza unui incendiu. Vaporul aparţine companiei Costa
Sursa foto: Foto: article.wn.com
27 Feb 2012   •   17:04

O navă a companiei Costa Crociere, Costa Allegra, se află în derivă, luni, în lagul insulelor Seychelles, din cauza unui incendiu declanşat la bord, informează AFP. Potrivit unui anunţ făcut de paza de coastă italiană, focul a fost stins.

Vaporul de croazieră, care are peste 1.000 de persoane la bord, pasageri şi membri ai echipajului, a plecat din Madagascar şi se îndrepta către Seychelles.

Potrivit comandantului acestei nave de 187 de metri lungime, care naviga în Oceanul Indian, "un incendiu care s-a declanşat în cursul dimineţii în sala generatoarelor a fost stins".
   
"Toţi pasagerii, în stare de sănătate bună şi informaţi în mod regulat în legătură cu desfăşurarea evenimentelor, au fost regrupaţi ca măsură de precauţie în punctele de reuniune în caz de urgenţă de pe navă", continuă paza de coastă italiană într-un comunicat.
   
"Costa Allegra nu are în acest moment capacitate de propulsie" din cauza incendiului "dar mijloacele sale de comunicare funcţionează normal", adaugă comunicatul.
   
Paza de coastă italiană a alertat autorităţile din Seychelles care au "competenţa teritorială pentru operaţiunile de ajutor" şi asigură că au identificat deja navele comerciale care s-ar putea îndrepta către vasul de croazieră aflat în derivă.

O altă navă a acestei companii, Costa Concordia, a naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio, provocând moartea a 32 de persoane.





×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close