Antena 3 CNN Timp liber Film Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la spitalul Floreasca. Ar fi luat o supradoză de medicamente, spun medicii

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la spitalul Floreasca. Ar fi luat o supradoză de medicamente, spun medicii

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la spitalul Floreasca. Ar fi luat o supradoză de medicamente, spun medicii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    29 Noi 2011   •   22:26

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit, marţi seară, în urma unui stop cardiac, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Surse medicale au declarat că regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoză din tratamentul prescris pentru tulburările cardiace cu care fusese diagnosticat, relatează Mediafax.

Regizorul a fost transportat la spital şi, timp de mai multe ore, medicii au încercat resuscitarea lui.

În afară de afecţiunea cardiacă, regizorul suferea, printre altele, şi de o insuficienţă renală, pentru care făcea dializă de mai multă vreme.

Născut pe 27 iulie 1946, Alexandru Tocilescu a fost unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru din România.

El montat cu succes spectacole ca "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu", "Elizaveta Bam", "Comedie roşie" (în cadrul programului Teatrului Naţional Bucureşti "Procesul comunismului prin teatru"), "Casa Zoicăi", "Eduard al III-lea", "Sfârşit de partidă", "Comedie roşie" etc.

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numără "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima haltă în Paradis" (2002) şi "Tristeţea vânzătorului de sticle goale" (1981).

În 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, montat la Teatrul Naţional Bucureşti, iar în 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Citeşte şi Alexandru Tocilescu, primul regizor care a primit o stea pe Walk of Fame din Bucureşti.

 





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close