Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Gala Bute": Încă 30 de zile de arest pentru Rudel Obreja şi Tudor Breazu

Dosarul "Gala Bute": Încă 30 de zile de arest pentru Rudel Obreja şi Tudor Breazu

Dosarul "Gala Bute": Încă 30 de zile de arest pentru Rudel Obreja şi Tudor Breazu
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mar 2015   •   21:03

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul lui Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi al lui Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana aparţinând Elenei Udrea, puşi sub acuzare în dosarul "Gala Bute", scrie Agerpres.
 
De asemenea, instanţa a prelungit arestul preventiv şi în cazul primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

În acelaşi dosar, Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, rămân în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Rudel Obreja este cercetat penal în dosarul "Gala Bute" pentru săvârșirea a două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Tudor Breazu, administratorul SC Agro Green Nana SRL, unde acționar unic este Elena Udrea, este acuzat de complicitate la luare de mită pentru că ar fi primit bani, sub forma unor contracte fictive de publicitate, care ulterior ajungeau la Elena Udrea.

Potrivit DNA, în cursul anului 2011, Nastasia, care era secretar general al MDRT, i-a solicitat lui Adrian Gardean, reprezentantul societății Termogaz Company SA, aproximativ 10% din valoarea plăților încasate de această societate, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanțărilor pentru lucrările executate în cadrul programului "Schi pentru România".

Gheorghe Nastasia i-a indicat lui Adrian Gardean că această sumă, de circa 3.000.000 lei, trebuie să o plătească societății lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.

SC Termogaz Company SA a încheiat în perioada 2010-2011 mai multe contracte de achiziție publică finanțate din fondurile MDRT prin programul "Schi în România", cele mai importante dintre acestea având ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutâiul Doamnei și Straja, precum şi a unei pârtii de teleschi în orașul Borsec.

De asemenea, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, Ștefan Lungu, a primit, în cursul anului 2010, în două tranșe, suma totală de 695.367,06 lei de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA Adrian Gardean, Miron Gardean și Miron Lupulescu, în schimbul promisiunii că va determina funcţionarii din conducerea MDRT să aprobe finanțarea unor contracte de lucrări încheiate de societatea respectivă cu mai multe unităţi administrativ teritoriale.

Tudor Breazu este acuzat că le-a ajutat pe Elena Udrea şi Ana Maria Topoliceanu să primească aproximativ 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei societăţi comerciale, pentru a obţine plata la timp a lucrărilor executate.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close