Antena 3 CNN Actualitate Raport OMS: Peste un miliard de adulţi sunt supraponderali la nivel mondial. România, cel mai mic procent de obezi

Raport OMS: Peste un miliard de adulţi sunt supraponderali la nivel mondial. România, cel mai mic procent de obezi

Raport OMS: Peste un miliard de adulţi sunt supraponderali la nivel mondial. România, cel mai mic procent de obezi
Sursa foto: Foto: www.upi.com
13 Mai 2014   •   13:00

Obezitatea ridică din ce în ce mai multe probleme în rândul populaţiei. Numărul persoanelor obeze sau supraponderale urmează să crească din ce în ce mai mult în aproape toate ţările din Europa.

Un raport OMS arată că peste un miliard de persoane adulte sunt supraponderale. Mai grav este că obezitatea progresează şi în rândul copiilor: în lume există 22 de milioane de copii obezi cu vârsta sub cinci ani. Dintre aceştia, 14 milioane de copii supraponderali se află în UE, iar numărul acestora creşte anual cu 400 de mii. Specialiştii spun că cifrele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare.

Ultimul studiu realizat în domeniu arată că până în anul 2030 rata de obezitate şi exces de greutate urmează să crească în toate ţările din Europa. Acelaşi studiu plasează România pe primul loc şi nu ca exemplu negativ, aşa cum ne-am şi aşteptat, ci ca unul pozitiv.

Ţara noastră are cel mai mic procent preconizat de supraponderali, atât în rândul barbaţilor, cât şi al femeilor, în urmatorii 15 ani.

La polul opus se află Irlanda cu 90% din populaţia de sex masculin şi 83% din populaţia de sex feminin, care urmează să aibă probleme cu excesul de greutate, in anul 2030. Irlanda este urmată de Cehia, Spania şi Polonia cu 80%, dar şi de Marea Britanie cu 75%.

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close