Antena 3 CNN Sport Tenis Stanislas Wawrinka l-a eliminat pe Novak Djokovic de la Australian Open, la capătul unui meci maraton

Stanislas Wawrinka l-a eliminat pe Novak Djokovic de la Australian Open, la capătul unui meci maraton

Stanislas Wawrinka l-a eliminat pe Novak Djokovic de la Australian Open, la capătul unui meci maraton
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Ian 2014   •   15:16

Elveţianul Stanislas Wawrinka a pus capăt supremaţiei lui Novak Djokovic la Australian Open, reuşind să câştige în cinci seturi, scor 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7, după patru ore de joc şi obţinând astfel calificarea în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului.

Djokovic, al doilea jucător al lumii, câştigase precedentele trei ediţii ale AO şi, cu 25 de victorii consecutive, deţinea a doua cea mai lungă serie pozitivă la Melbourne, după Andre Agassi, care a obţinut 26 de succese la rând în perioada 2000-2004.

Anul trecut, Wawrinka, locul 8 ATP, pierdea dramatic în turul 4 la Melbourne în faţa lui Djokovic, care se impunea cu 12-10 în decisiv, după ce salvase mai multe mingi de meci ale adversarului.

De asemenea, elveţianul a fost învins de fostul lider mondial într-un alt meci devenit clasic, la US Open, dar de această dată a venit rândul său să fie învingător.

„Anul trecut a fost foarte greu, dar am revenit, pentru că e un alt an. Nu am început bine meciul, nu mă simţeam bine şi am încercat orice. Nole e un campion uimitor şi nu renunţă niciodată. Sunt foarte, foarte, foarte fericit”, a declarat Wawrinka la finalul întâlnirii.

De cealaltă parte, Djokovic nu şi-a ascuns dezamăgirea, dar a recunoscut că „trebuie să accept că nu poţi să câştigi toate meciurile”.

În semifinale, Wawrinka îl va întâlni pe cehul Tomas Berdych, care a treut în sferturi de spaniolul David Ferrer.

×
Subiecte în articol: Melbourne Australian Open
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close