Antena 3 CNN Actualitate Ai câştigat un autoturism! Trimite doar banii pentru taxa de prima înmatriculare

Ai câştigat un autoturism! Trimite doar banii pentru taxa de prima înmatriculare

Ai câştigat un autoturism! Trimite doar banii pentru taxa de prima înmatriculare
17 Dec 2008   •   15:24

Şarlatanii nu duc lipsă de inventivitate, iar naivi care să le pice în plasă sunt destui. Un bărbat din Suceava s-a lăsat păcălit printr-un simplu SMS. Bărbatul a fost anunţat printr-un mesaj pe telefonul mobil că este fericitul câştigător al unui autoturism de teren. Bărbatului i s-a cerut să trimită prin poştă 11.200 de lei, pentru taxa de primă înmatriculare a maşinii.
Culmea, omului, care mai este şi instructor auto, nu i s-a părut suspect că i se cere o taxă de primă înmatriculare pentru un autoturism făcut cadou. Mai mult, s-a grăbit să trimită banii înainte de a intra în vigoare noua taxă, triplată. Aşa că pe 15 luna aceasta a trimis banii la poştă, împreună cu datele sale persoanale şi a aşteptat să fie sunat pentru a intra în posesia premiului. Lucru care, evident, nu s-a întâmplat.
Atunci şi-a dat seama că a fost păcălit şi a mers la poliţie. Oamenii legii speră să-i prindă pe şarlatani şi îi avertizează pe cei care primesc mesaje de acest gen din partea unor aşa-zişi reprezentanţi ai unor companii de telefonie mobilă să nu le dea crezare.
Observator

×
Subiecte în articol: SMS inselatorie masina de teren
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close