Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie: Tezele ar putea fi eliminate din programa anului şcolar 2020-2021

Monica Anisie: Tezele ar putea fi eliminate din programa anului şcolar 2020-2021

Se anunţă schimbări majore în ceea ce priveşte programa anului şcolar 2020-2021. Tezele ar putea fi eliminate, iar olimpiadele şcolare s-ar putea desfăşura online, anunţă ministrul Educaţiei Monica Anisie.

Monica Anisie: Tezele ar putea fi eliminate din programa anului şcolar 2020-2021
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2020   •   09:37

Monica Anisie a declarat, vineri, în cadrul unei emisiuni TV, că în perioada următoare se vor lua mai multe măsuri în funcţie de situaţia epidemiologică.

Având în vedere că în ultimele zile, numărul de noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut, iar şcolile intră rând pe rând în scenariul roşu, este foarte posibil ca tezele să fie eliminate în acest an.

Masura a mai fost aplicată şi în primul val de pandemie din primăvară când nu a existat posibilitatea de susţinere a examanelor.

În ceea ce priveşte olimpiadele, rămâne de văzut modul în care acestea ar putea fi organizate online.

Se va schimba şi programa şcolară 2020-2021

De asemenea, se vor scurta orele pentru elevi astfel încât aceştia să petreacă mai puţin timp în faţa calculatoarelor. Se va renunţa la anumite capitole din diverse materii şi se discută de asemenea despre predarea multidisciplinară.

Mai exact, profesorii de limba şi literatura română dar şi cei de limba engleză ar putea preda în tandem, astfel încât elevii să stea cât mai puţin în faţa calculatoarelor, a mai spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie

 

 

 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
O nouă dată estimată pentru facturile Hidroelectrica restante ale românilor
x close