Antena 3 Actualitate Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum

de Diana Dragotescu    |    12 Sep 2020   •   14:10
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat, sâmbătă, că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, ci doar în cazul în care copilul lipsește de la școală suferind de o boală, iar apoi reintră în colectivitate.

“Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.

De asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant”, a precizat ministrul Educației. 

Anisie:  Nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală

„Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a spus Monica Anisie sâmbătă la B1TV. 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie aviz epidemiologic

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close