x close

Antena 3, supusă presiunilor lui Traian Băsescu. Mihai Gâdea face apel la Parlament să intervină pentru apărarea libertăţii presei

de D.D.    |    29 Oct 2013   •   14:32
Mihai Gâdea face apel la Parlament să intervină pentru apărarea libertăţii presei. Directorul general al Antena 3 a precizat, în cadrul unei dezbateri de la Parlament, că postul Antena 3 a fost supus unor presiuni fără precedent, care pun în pericol libertatea de exprimare şi statul de drept.

În fruntea atacurilor asupra Antena3 s-au aflat preşedintele Traian Băsescu, CSM şi DNA, a mai precizat Mihai Gâdea în cadrul dezbaterii din Parlament.

Din punctul nostru de vedere , lucrurile sunt cât se poate de clare. Am făcut acea scrisoare, în baza căreia am fost invitaţi astăzi la această audiere, în urmă cu ceva timp. A trecut ceva timp de atunci şi ea fost adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, aşa cum am adresat scrisori tuturor organismelor de presă sau instituţiilor care apără libertăţile din România şi din afara lor. Răspunsul pe care l-am primit din partea Camerei Deputaţilor a fost invitaţia la această şedinţă", a declarat Mihai Gâdea. 

Radu Tudor: CNA e abilitat să protejeze când o instituţie de presă e supusă unor abuzuri, nu doar să dea sancţiuni

Acestea sunt principalele declaraţii ale lui Mihai Gâdea:

În fruntea atacurilor asupra Antena3 s-au aflat preşedintele Traian Basescu, CSM şi DNA

- DNA a inventat un aşa-zis dosar de şantaj asupra unei entităţi din trust

- DNA a declanşat urmărirea penală împotriva entităţii juridice Antena 3


- Este pentru prima oară cand o instituţie de presă este pusă sub urmărire penală

- Este pusă în pericol existenţa a sute de angajaţi

- Au fost emise comunicate împotriva emisiunilor, împotriva invitaţilor, invocându-se aşa-numite presiuni asupra unor magistraţi

- Postul nostru este supus unor presiuni şi ameninţări


Radu Tudor: Antena 3 va remite un amplu dosar autorităţilor europene cu privire la abuzurile din România


Mihai Gâdea a solicitat întocmirea unei comisii de anchetă care să ceară toate punctele de vedere necesare şi să întocmească un raport care să fie inclus într-un dosar pregatit pentru a fi transmis instiutuţiilor europene.


Cu toate că susţine demersul lui Mihai Gâdea în ceea ce priveşte libertatea de exprimare, Mădălin Voicu a declarat că nu este posibilă crearea unei comisii de anchetă, dar că le recomandă parlamentarilor să formuleze un text, o opinie oficială a Comisiei în acest sens.

Este evident că lucrurile sunt abominabile şi trebuie găsite soluţii" a precizat Mădălin Voicu.

Parlamentul nu poate face comisii de anchetă. Există comisii care verifică, cercetează, emit anumite puncte de vedere, recomandă anumite lucruri, sau eventual îşi spun părerea pe hârtie, în scris, despre anumite lucruri. (...) Eu cred că trebuie să găsim un text, să facem un text, prin care, luând la cunoştinţă cele pe care ni le-aţi spus, să-l prezentăm ca pe opinie oficială a Comisiei”, a adăugat parlamentarul.


Deputatul Ioan Tămâian: Presa şi cuvântul trebuie să rămână libere


Secretarul Ioan Vulpescu: Libertatea nu trebuie niciodată să fie în opoziţie, ci la putereSecretarul Alexe Florin-Alexandru: Nu pot decât să fiu cuprins de o imensă tristeţe că lucrurile astea se întâmplă în anul 2013
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati