Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 5.000 de biciclişti participă la un protest pe străzile din Bucureşti

Aproximativ 5.000 de biciclişti participă la un protest pe străzile din Bucureşti

Aproximativ 5.000 de biciclişti participă la un protest pe străzile din Bucureşti
Sursa foto: Foto: Facebook/Vlad Ursulean
de M.T.    |    21 Sep 2013   •   18:19

Aproximativ 5.000 de biciclişti participă, sâmbătă, la un marş de protest în Capitală, cerând amenajarea pistelor speciale pe carosabil, dar şi demisia primarului Sorin Oprescu, circulaţia auto fiind restricţionată pe traseul lor.

Participanţii la marş s-au strâns de la ora 14.00 la intrarea din Piaţa Charles de Gaulle în Parcul Herăstrău, având ca destinaţie Parcul Tineretului. Timp de aproximativ un sfert de oră, ei au blocat circulaţia pe ambele sensuri pe Podul Basarab.

În cadrul acestui protest, bicicliştii cer demisia primarului Sorin Oprescu, invocând: neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete şi neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Primarul General al Capitalei a promis, vineri, că vor fi amenajate piste pentru bicilişti pe toate bulevardele aflate în proces de modernizare.

Sorin  Oprescu spune că vor exista piste şi pe carosabil, acolo unde strada va permite acest lucru. Decizia Primăriei Generale a fost acceptată şi de ONG-urile care se ocupă de transportul alternativ.

×
Subiecte în articol: protest biciclisti Sorin Oprescu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close