Antena 3 Actualitate Avarii în lanţ la sistemul de termoficare din Capitală. Mii de bucureşteni stau în frig şi fără apă caldă

Avarii în lanţ la sistemul de termoficare din Capitală. Mii de bucureşteni stau în frig şi fără apă caldă

de Silvia Preda    |    30 Dec 2021   •   17:00
Avarii în lanţ la sistemul de termoficare din Capitală. Mii de bucureşteni stau în frig şi fără apă caldă
Sursa foto: Agerpres

După ce au sărbătorit Crăciunul în frig, zeci de mii de bucureşteni se pregătesc să petreacă şi Revelionul cu apă încălzită pe aragaz şi calorifere electrice în priză.

De mai bine de o săptămână, numărul blocurilor care rămân fără apă caldă şi căldură rămâne constant aproape de 1.000. Autorităţile caută soluţii alternative, iar reparaţiile ar putea fi puse pe pauză şi anul viitor.

Frigul în oase este "tradiţia" cu care bucureştenii s-au obişnuit, din cauza avariilor în lanţ la sistemul de termoficare.

Din cauza reparaţiilor care întârzie să apară, primăriile de sector au început să facă investiţii în centrale provizorii. Chiar şi aşa punerea lor în funcţiune este una greoaie.

Centrale provizorii pentru bucureşteni

Primăria Sectorului 1 a scos din bugetul local 30.000 de euro pentru închiriere şi punere în funcţiune. Totodată şi Primăria sectorului 2 a trecut de consiliul local un astfel de proiect de achiziţie.

Şi Primăria Municipiului Bucureşti urmează să achiziţioneze şase puncte termice provizorii. Pentru anul viitor, municipalitatea şi-a propus să repare doar 30 de km de reţea. Anul acesta au reuşit să restaureze aproximativ 15 km.

Astăzi, cel mai afectat sector a fost sectorul 2 cu peste 580 de blocuri fără apă caldă şi căldură.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close