Băsescu, omul care trage frâna la schimbarea în bine a României. Ce spune premierul Ponta despre apelul adresat de preşedinte românilor

de D.D.    |    28 Mar 2013   •   20:53
Băsescu, omul care trage frâna la schimbarea în bine a României. Ce spune premierul Ponta despre apelul adresat de preşedinte românilor Foto: Intact Images
Premierul Victor Ponta este de părere că apelul preşedintelui Traian Băsescu către români de a nu se prezenta la referendumul de validare a Constituţiei se înscrie într-un tip de sabotaj la încercarea de modernizare şi schimbare în bine a României.

"Este o declaraţie iresponsabilă a preşedintelui. O să rămânem 20 de ani cu aceeaşi Constituţie care şi-a dovedit punctele slabe doar că nu vrea Băsescu ? (...) Apelul preşedintelui se înscrie realmente într-un tip de sabotaj la orice modernizare şi schimbare a României. Preşedintele şi-a asumat acest rol, de omul care trage frâna la schimbarea în bine a României", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Primul ministru a afirmat că prin noua Constituţie vor fi introduse regiunile şi vor fi clarificate raporturile de putere între Preşedinţie, Guvern şi Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că, dacă în Constituţia modificată nu se va respecta rezultatul referendumului din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi, atunci va cere românilor să nu meargă la referendumul de validare.


Parteneri
x close