Sindromul de hiperactivitate este o tulburare controversată. Unii specialişti susţin că nu e vorba despre o problemă înnăscută, ci dobândită, şi susţin că aditivii alimentari favorizează apariţia AHDH-ului.
De exemplu, jeleurile puternic colorate nu conţin nimic natural. Au doar arome sintetice. Fără urmă de fructe. Jeleurile conţin aditivi periculoşi: tartrazina, roşu carmin şi galben orange.
În multe ţări europene roşu carmin, tartrazina şi negru briliant sunt interzise. În tara noastră, însă, legea este permisivă. Dar cu o condiţie. Producătorul trebuie să scrie mare pe ambalaj: ATENŢIE! ACEST PRODUS CONŢINE ADITIVI CARE POT INFLUENŢA NEGATIV ATENŢIA ŞI CONCENTRAREA COPIILOR! Mesaj pe care producătorii români nu-l afişează niciodată pe produse.
Comercianţii care vând dulciuri cu astfel de otrăvuri riscă amenzi până la 10.000 de lei, iar marfa este retrasă de la raft.
Ştiri video recomandate