Cazul pacientei arse pe masa de operaţie se lasă cu acuzaţii grave şi din partea medicilor

de M.Z.    |    09 Apr 2013   •   08:31
Cazul pacientei care s-a trezit cu arsuri dintr-o operaţie de apendicită la Spitalul Judeţean Ilfov se lasă cu acuzaţii grave de ambele părţi.

Rudele victimei au depus o plângere împotriva spitalului şi a doctorilor, convinşi că tânăra a fost arsă cu iod doar din neatenţia personalului medical.

La rândul lor, medicii recunosc greşeala, dar spun că familia fetei a încercat să-i şantajeze.

Tânăra a luat foc pe masa de operaţii, după ce iodul folosit pentru dezinfectare s-a aprins subit.

Sora victimei spune că medicul a încercat iniţial să muşamalizeze incidentul. Doctorul i-a spus doar că în timpul operaţiei ar fi apărut o "mică iritaţie" din cauza iodului.

Medicul spune că nu îşi poate explica modul în care a fost posibil aşa ceva.

"Eram la debutul intervenţiei chirurgicale, nu apucasem să terminăm. Nu pot să-mi explic acest incident", a declarat Viorel Crihană, medicul chirurg acuzat de malpraxis.

Directorul spitalului, Eduard Armean, a cerut unei comisii de anchetă să stabilească exact ce s-a întâmplat în sala de operaţie.

Totodată, rudele pacientei că au cerut bani de la chirurg, ca să nu raporteze incidentul. Rudele victimei au depus o plângere pentru vătămare corporală.

"În momentul de faţă am făcut o plângere penală împotriva medicului care se ocupa de această intervenţie şi a echipei acesteia şi am depus şi la Colegiul Medicilor o sesizare", a declarat Beatrice Comăniceanu, avocata victimei.

Tânăra este în continuare internată şi va primi îngrijiri medicale timp de două luni.
x close