Antena 3 CNN Actualitate VIDEO. Imagini rare cu un cerb impunător, filmate într-o pădure din Suceava

VIDEO. Imagini rare cu un cerb impunător, filmate într-o pădure din Suceava

Un cerb care se hrănește a fost filmat de un pădurar al Ocolului Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. Animalul impunător a fost surprins în timpul unei acțiuni de monitorizare .Specialiștii afirmă că cerbii sunt sociabili în această perioadă a anului.

VIDEO. Imagini rare cu un cerb impunător, filmate într-o pădure din Suceava
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    11 Ian 2021   •   18:45

„Imaginile frumoase au fost filmate de colegul nostru Ionel Moroșanu, în timpul unei acțiuni de monitorizare. Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Direcția Silvică Suceava din cadrul Romsilva are 24 de ocoale silvice și administrează peste 270 de mii de hectare de păduri ale statului.

×
Subiecte în articol: cerb
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close