Antena 3 CNN Actualitate Colet neașteptat pe biroul Monicăi Anisie. Ce i-au trimis elevii ministrului Educației

Colet neașteptat pe biroul Monicăi Anisie. Ce i-au trimis elevii ministrului Educației

În contextul în care mai este doar o lună până la începerea anului școlar iar Ministerul Educației nu are nicio strategie bine pusă la punct pentru desfășurarea cursurilor, mai multe asociații de elevi din țară au anunțat că vor trimite la București colete cu revendicările lor, dar și un obiect simbolic de avertizare.

Colet neașteptat pe biroul Monicăi Anisie. Ce i-au trimis elevii ministrului Educației
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    04 Aug 2020   •   17:50

Elevii au ieșit luni în stradă să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că mai este doar o lună până la începerea anului școlar și încă nu se știe în ce condiții se vor desfășura cursurile. Pe lângă asta, elevii vor să forțeze cumva autoritățile să ia măsuri în acest sens. 

În aceste condiții, elevii constănțeni au transmis că, pe lângă revendicări, vor trimite în colet și un ceas, pentru a transmite, simbolic, că timpul trece și că trebuie luate decizii rapid.

Coletul va conține revendicările pe care asociațiile de elevi le au, mai exact, vrem ca autoritățile să asigure materiale igienico-sanitare în fiecare unitate de învățământ, laptopuri conectate la internet pentru fiecare copil în parte fără niciun fel de restricție sau discriminare, o consultare permanentă a elevilor și, în ultimul rând, un plan concret pentru acest an școlar, pentru că, în mai puțin de o lună, începe școala și nu avem nicio informație.

Mai mult, în semn simbolic, vom trimite și un ceas ca să avertizăm autoritățile că timpul este scurt și măsurile trebuie luate acum dacă vrem ca în septembrie să avem parte de educație în adevăratul sens al cuvântului“, a declarat Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, potrivit DCNews. 

”Trebuie făcută o descentralizare în funcție de numărul de cazuri din fiecare zonă a României”

Alex Rădulescu, președintele Asociatiei Elevilor din Bucuresti și Ilfov a vorbit în direct la Antena 3 despre nemulțumirile pe care le au elevii. 

”Este un lucru clar faptul că, în mai puțin de o lună, se va începe anul școlar iar noi nu știm nimic concret despre cum se va desfășura, cum vom începe și ce variante vom adopta pentru desfășurarea anului școlar iar acest lucru induce o panică în rândul elevilor și părinților.

Cu toții vrem să știm dacă elevii vor merge, sau nu, la școală, dacă trebuie să ne pregătim cu resurse educaționale și trebuie să fim conștienți de faptul că elevilor nu li se poate asigura în acest moment o infrastructură necesară ca toate orele de curs să fie făcute în format fizic”, este de părere Alex Rădulescu. 

”Trebuie făcută o descentralizare în funcție de numărul de cazuri din fiecare zonă a României și în același timp trebuie să asigurăm toate resursele educaționale pentru desfășurarea online a cursurilor”, adaugă acesta. 

Monica Anisie: Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației

Am luat în discuție cele trei scenarii pe care le-am definit în cadrul Ministerului Educației. Este vorba de un scenariu în care situația epidemiologică ne va permite reluarea cursurilor în format clasic, așa cum am reluat cursurile în fiecare an.

Există și un scenariu hibrid îi spunem noi la nivelul Comisiei de lucru în care unii elevi vor veni la școală și alții vor urmări cursurile de acasă, în format online.

Și cel mai sumbru dintre scenarii în care vom continua lecțiile online, în situația în care epidemiologii nu vor permite accesul copiilor la școală”, a declarat Monica Anisie la Antena 3. 

Aceasta susține că, în cazul în care cursurile se vor relua normal, totul se va desfășura după un protocol transmis de Ministerul Sănătății către Ministerul Educației.

”La acest moment căutăm la fiecare scenariu soluții în ceea ce privește infrastructura sau curriculum sau resursa fie ea umană, fie educațională, pentru că trebuie să găsim cele mai bune soluții în așa fel încât siguranța copiilor să nu fie pusă în pericol în vreun moment”, a adăugat ministrul Educației.

Există și unități unde reluarea cursurilor se va face în condiții normale

La nivelul Ministerului Educației, Comisia a propus existența unei descentralizări la nivel de școală și inspectorat școlar. Există și situații în care, la nivelul unității de învățământ, există posibilitatea reluării cursurilor în condiții normale. Prin urmare, în momentul în care vom avea un scenariu clar definit, îl vom comunica public”, a adăugat Anisie. 

Cu privire la al treilea scenariu în care cursurile se vor desfășura exclusiv online, ministrul Educației a declarat că Ministerul a realizat caietul de sarcini pentru achiziționarea a 250.000 de tablete conectate la internet, care vor fi livrate până la data de 10 septembrie copiilor din mediile dezavantajate.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close