Antena 3 CNN Actualitate Pașaportul COVID, din iulie în toată Uniunea Europeană. Modul în care vor fi afectate persoanele nevaccinate

Pașaportul COVID, din iulie în toată Uniunea Europeană. Modul în care vor fi afectate persoanele nevaccinate

Pașaportul de vaccinare anti-coronavirus ar putea fi introdus la nivelul Uniunii Europene în luna iulie a acestui an.

Pașaportul COVID, din iulie în toată Uniunea Europeană. Modul în care vor fi afectate persoanele nevaccinate
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Mar 2021   •   07:52

Propunerea legislativă va fi dezbătută însă de oficialii europeni la sfârșitul acestei luni. 

”Urmează ca în a doua jumătate a acestei luni să existe o inițiativă legislativă pe care Comisia Europeană să o prezinte la reuniunea informală de la sfârșitul lunii martie. Este vorba despre un certificat digital care să ateste, sau nu, dacă o persoană este vaccinată. 

Mai mulți lideri europeni, printre care și cancelarui german, Angela Merkel, și președintele Franței, au subliniat faptul că nu este un instrument prin care oamenii vor fi împiedicați să meargă într-o altă țară. 

Va fi un certificat standardizat, la nivel european, securizat, pentru a nu putea fi falsificat. O aplicație, probabil pe telefonul mobil. 

Asta nu înseamnă că cei care nu au fost vaccinați sau nu au acest pașaport digital, nu vor mai avea dreptul să călătorească. Se vor supune unor restricții care există deja. 

Mai devreme de luna iulie nu văd posibilă introducerea acestuia”, a declarat europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi. 

Pașaportul COVID, în Spania, din luna mai. Anunțul făcut de ministrul Turismului

În timp ce din ce în ce mai multe țări iau în calcul pașaportul de vaccinare, acesta ar putea deveni realitate în Spania, începând cu luna mai, spune ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

Reyes Maroto a declarat miercuri că Spania ar putea începe să folosească paşaportul de vaccinare împotriva COVID-19 în luna mai, când va avea loc Târgul internaţional de turism FITUR, la Madrid.

„Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)”, a declarat Reyes Maroto pentru postul TV Antena 3, potrivit Reuters

×
Subiecte în articol: Cristian Busoi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close