Antena 3 CNN Actualitate Cultură Actriţa Olga Tudorache revine pe scenă cu o reprezentaţie excepţională, "Portretul Doamnei T"

Actriţa Olga Tudorache revine pe scenă cu o reprezentaţie excepţională, "Portretul Doamnei T"

Actriţa Olga Tudorache revine pe scenă cu o reprezentaţie excepţională, "Portretul Doamnei T"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Apr 2012   •   18:50

După ce la începutul lunii a fost supusă mai multor investigaţii medicale ca urmare a unui accident vascular tranzitoriu , artista Olga Tudorache revine în faţa publicului, informează Agerpres.

Marea doamnă a teatrului românesc revine pe scenă, pe 30 aprilie, în spectacolul "Portretul Doamnei T", o piesa pusă în scenă de Liana Ceterchi, pe textul Anei-Maria Bamberger,  la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian".

"Piesa aceasta este cu adevărat povestea mea. Nu am jucat nicio clipă un personaj, pentru că nu era nevoie", declară marea actriţă, invitându-şi astfel publicul să vină să o vadă.

Biletele, cu preţuri cuprinse între 50 şi 70 de lei, se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi online pe vandbilete.ro, bilete.ro, blt.ro şi biletoo.ro.

Născută la 11 octombrie 1929, Olga Tudorache are o carieră în teatru de peste 50 de ani. În toamna anului 1951, aceasta a fost angajată la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt, până în anul 1966, când instituţia a fuzionat cu Teatrul Nottara. S-a angajat la Teatrul Mic, unde a lucrat până în 1978.

Din 1976, ea a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale", la catedra de actorie. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare (1997), iar retragerea efectivă din învăţământ a avut loc în anul 2000.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close