Antena 3 CNN Actualitate Cultură Familia Regală deplânge moartea actriței Olga Tudorache

Familia Regală deplânge moartea actriței Olga Tudorache

Familia Regală deplânge moartea actriței Olga Tudorache
19 Oct 2017   •   13:57

Casa Regală a României deplânge dispariția actriței Olga Tudorache, la vârsta de 88 de ani.

"Familia Regală a României a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Olgăi Tudorache, unul dintre stâlpii teatrului românesc.

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, la 11 octombrie 1929. Elevă a Marioarei Voiculescu, formată în plină perioadă interbelică, Olga Tudorache a trăit 88 de ani și a avut 62 de ani de strălucită carieră în arta dramatică. A fost aproape două decenii profesor universitar. A apărut timp de şase decenii pe scena Teatrului Mic din București.

Olga Tudorache a fost profesorul de clasă al Principelui Radu, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anii 1980-1984. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu transmit condoleanțe domnului Alexandru Avram și familiei sale!

Demnă urmașă a Marioarei Voiculescu și a Luciei Sturdza Bulandra, Olga Tudorache a primit la 18 mai 2013, pe scena Teatrului Mic, Decorația Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, reprezentat de Principesa Moștenitoare Margareta. Profund creștină și loială regelui său, Olga Tudorache a primit înalta distincție cu emoție și cu modestie. Acum patru ani, în acea zi de sâmbătă, trei sute de spectatori au asistat la cântecul de lebădă al Olgăi Tudorache.

Dumnezeu să o odihnească în pace!"

 

×
Subiecte în articol: Olga Tudorache casa regala
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close