Antena 3 CNN Actualitate Cultură Financial Times dă în judecată Blackstone pentru utilizarea excesivă a contului de abonat

Financial Times dă în judecată Blackstone pentru utilizarea excesivă a contului de abonat

Financial Times dă în judecată Blackstone pentru utilizarea excesivă a contului de abonat
Sursa foto: financial times
03 Feb 2009   •   18:18

După ce, timp de mai multe luni au purtat discuţii pentru soluţionarea amiabilă a conflictului, Financial Times a dat în judecată compania de investiţii Blackstone pentru utilizarea multiplă a detaliilor de acces la informaţiile sale în calitate de abonat premium, anunţă Mediafax citând blogul Media Guardian.
Mai precis, în sucursala londoneză a Blackstone, mai mulţi angajaţi ai companiei au folosit datele de accesare pe site-ul www.FT.com. Negocierile cu Financial Times, pentru rezolvarea situaţiei, au luat startul în momentul în care managmentul Blackstone a aflat de această situaţie. Conducătorii Blackstone s-au declarat surprinşi de decizia Financial Times de a intenta proces la instanţa din Manhattan.
În documentele înaintate tribunalului, Financial Times se precizează faptul că unul dintre conturile de abonat a fost utilizat excesiv în perioada februarie 2006 - septembrie 2008, "mai mult decât ar putea un individ să acceseze în mod normal". Financial Times reclamă şi faptul că unul dintre managerii Blackstone a dat şi altor persoane din companie informaţiile cu privire la utilizatorul şi parola de acces la materialele de pe site-ul publicaţiei.
Pentru a avea acces la informaţiile de pe site-ul www.FT.com poate fi folosit un cont gratuit sau unul cu plată. Astfel, abonaţii care consultă toate materialele disponibile pe site plătesc un abonament de 200 până la 300 de euro pe an, iar utilizatorii înregistraţi pe site pot accesa gratuit, în fiecare lună, până la 10 articole.
Abonaţii premium au acces la anumite servicii de ştiri, pus la dispoziţie special pentru ei, Lex fiind una dintre aceste rubrici.
Aproximativ 7,1 milioane de utilizatori unici vizitează lunar site-ul Financial Times care are o bază de abonaţi formată din clienţi companii şi persoane fizice. Mai mult, varianta online a publicaţiei este vizualizată de circa 72 de milioane de ori în fiecare lună.
Compania Blackstone are 63 de abonamente la Financial Times. şi doar 8 dintre angajaţi au folosit contul care face obiectul disputei.
Alan Mutter, un consultant media independent citat de Blogul Digits al Wall Street Journal, apreciază că scăderea vânzărilor de publicitate îi obligă pe managerii din industria media să fie mai hotărâţi ca oricând să monetizeze conţinutul digital. Tot el a spus că Financial Times vrea, prin acţiunea sa împotriva Blackstone, să dea un exemplu şi de a-i speria pe cei care sunt tentaţi să procedeze în mod similar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Financial Times
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close