Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", propunerea României la Oscar 2010

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", propunerea României la Oscar 2010

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", propunerea României la Oscar 2010
Sursa foto: Corneliu Porumboiu
06 Aug 2009   •   15:53

Filmul "Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, este propunerea României la premiile Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină". Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Filmul a fost ales de o comisie formată din criticii de film Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Vodă, Mihai Chirilov, Dinu Tănase şi Eugen Atanasiu.
"Poliţist, adjectiv" este foarte apreciat de presa internaţională, fiind deja vândut în nouă ţări. Aceasta este pelicula cu care Corneliu Porumboiu a câştigat, în acest an, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. Tot în 2009, lungmetrajul a primit şi Trofeul Transilvania la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). "Mă onorează această propunere", a declarat regizorul pentru Mediafax.

Propunerile pentru categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" trebuie să fie primite de Academia de film americană până la data de 1 octombrie. Fiecare ţară are dreptul la o singură propunere. Nominalizările la premiile Oscar 2010 urmează să fie anunţate pe 2 februarie.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: propunere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close