Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, întâlnire importantă la Bruxelles: "În zona culturală, România este o voce care contează în Europa"

Ministrul Culturii, întâlnire importantă la Bruxelles: "În zona culturală, România este o voce care contează în Europa"

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii și senator PSD, a efectuat o vizită la Bruxelles, unde a participat la Consiliul EYSC (educație, tineret, sport, cultură), la segmentul cultură și audiovizual.

Ministrul Culturii, întâlnire importantă la Bruxelles: "În zona culturală, România este o voce care contează în Europa"
Sursa foto: Facebook I Partidul Social Democrat
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   11:24

În cadrul vizitei la Bruxelles, ministrul Culturii a avut o discuție cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, în care au abordat poziția României referitoare la Media Freedom Act.

Principalele subiecte discutate au fost necesitatea asigurării tuturor garanțiilor pentru o presă liberă și protecția jurnaliștilor și a surselor lor.

"În cadrul ședinței Consiliului am avut două intervenții:

În prima, legată de Media Freedom Act, am reiterat cele discutate cu D-na Vicepreședintă Jourova și am avut bucuria să constat, în pozițiile celorlalți miniștri, susținerea punctelor de vedere ale României.

Citește și: Lucian Romaşcanu: "Am avut onoarea de a mă reîntâlni cu ES Dl. Han Duck-soo, prim-ministrul Republicii Coreea"

În a doua intervenție am susținut propunerea României de a înființa un Fond Cultural European dedicat patrimoniului, propunere ce a întrunit susținerea majorității colegilor miniștri ai culturii din UE. Urmează pași concreți pentru ca această idee sa devină lege la nivel european.

A fost un Consiliu de succes, în zona culturală România fiind o voce care contează în Europa", a spus Lucian Romașcanu, senator PSD. 

„#MinisterulCulturii #DiplomațieCulturală Luni și marți, 15 și 16.05, am participat la Bruxelles la Consiliul EYSC...

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 16 mai 2023

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close