Antena 3 CNN Actualitate Cultură Papa Benedict al XVI-lea va lansa un album de muzică religioasă

Papa Benedict al XVI-lea va lansa un album de muzică religioasă

Papa Benedict al XVI-lea va lansa un album de muzică religioasă
Sursa foto: Papa Benedict al XVI-lea
31 Iul 2009   •   15:09

Papa Benedict al XVl-lea a semnat un contract cu o casă de discuri pentru înregistrarea unui album. Discul va conţine opt piese în care Suveranul Pontif va cânta şi va recita rugăciuni închinate Fecioarei Maria. Vaticanul a declarat că doreşte ca albumul să fie un material care să placă tuturor, indiferent de cultul religios din care fac parte.

Suveranul Pontif va fi acompaniat de corul Filarmonicii din Roma, iar muzica va fi interpretată de Orchestra Regală londoneză. Se pare că piesele conţin puţine momente în care Papa Benedict cântă efectiv. În cea mai mare parte acesta recită.

"Nu cred că s-a mai făcut aşa ceva până acum, adică Papa să scoată un disc. A mai existat o înregistrare a Papei Ioan Paul al ll-lea, dar a fost altceva atunci. S-a întâmplat acum 12 sau 13 ani. Cred că a fost vorba mai mult de o înregistrare experimentală. Era vocea Papei Ioan Paul al ll-lea cu sunete hipnotice, se cunoştea că era prelucrată în studio", a declarat Ricardo Fernandez, director al casei de discuri.

Ideea ca Papa să înregistreze un album pe teme religioase, nu a fost a Vaticanului, ci a casei de discuri. Totuşi, Suveranul Pontif a pus o condiţie: nimic nu va fi difuzat decât după ce el şi-a dat acordul.

"Cred că ar putea emoţiona oameni care nu sunt catolici, poate nici creştini, avem şi un compozitor african cum am mai spus. S-ar putea să placă oamenilor cărora le place muzica clasică", a adăugat Fernandez.

Nu este prima oară când creaţia unui papă este pusă pe un album. Anul trecut, tenorul Placido Domingo a înregistrat un album cu poemele scrise de Papa Ioan Paul al ll-lea.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea album
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close