Antena 3 CNN Actualitate Cultură Poeţi, intelectuali şi artişti ieşeni participă la funeraliile lui Grigore Vieru

Poeţi, intelectuali şi artişti ieşeni participă la funeraliile lui Grigore Vieru

Poeţi, intelectuali şi artişti ieşeni participă la funeraliile lui Grigore Vieru
Sursa foto: grigore vieru
19 Ian 2009   •   23:28

Reprezentanţii a patru asociaţii culturale ieşene, printre care şi cei ai societăţii culturale înfiinţate la Iaşi de Grigore Vieru, se vor deplasa în Republica Moldova pentru a lua parte, marţi, la funeraliile poetului basarabean.
Reprezentanţii asociaţiilor Pro-Basarabia şi Bucovina, Liga Culturală pentru Românii de Pretudindeni, Societatea "Astra" - Despărţământul Mihail Kogălniceanu se vor deplasa la Chişinău pentru a fi prezenţi la funeraliile poetului basarabean Grigore Vieru.
Acestor asociaţii li se vor alătura şi 25 de reprezentanţi ai Societăţii Culturale Plai Mioritic Iaşi-Chişinău-Cernăuţi, înfiinţată la Iaşi, la câteva zile după Revoluţia din 1989, de poetul Grigore Vieru şi scriitorul Nicolae Dabija, alături de oameni de cultură ieşeni şi basarabeni.
"Vom pleca un grup de 25 de intelectuali ieşeni, membri ai Societăţii Culturale 'Plai Mioritic', ce numără peste 2.000 de membri în toată ţara. Delegaţia de la Iaşi va depune la mormântul poetului Grigore Vieru de la Citimirul Central din Chişinău o coroană de trandafiri în culorile tricolorului românesc, cu dedicaţia 'Omagiu-poetului unic' ", a declarat Ioana Irimia, preşedintele Societăţii Culturale Plai Mioritic din Iaşi.
Poetul Grigore Vieru a murit, sâmbătă spre duminică noaptea, la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, după ce a fost victima unui accident rutier.
Trupul neînsufleţit al regretatului Grigore Vieru a fost depus luni la biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău, care aparţine de Mitroplia Basarabiei.
Poetul Grigore Vieru va fi înmormântat marţi după-amiază la cimitirul central din Chişinău.
Agerpres

×
Subiecte în articol: poet înmormântare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close