Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională a validat suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie

Curtea Constituţională a validat suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie

Curtea Constituţională a validat suspendarea lui Traian Băsescu din funcţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Iul 2012   •   18:20
Judecătorii Curţii Constituţionale s-au reunit pentru a discuta suspendarea lui Traian Băsescu. Mai exact, judecătorii vor dezbate în primul rând cererea lui Traian Băsescu de a constata un conflict între Parlament şi Preşedinte. Pe de altă parte, Curtea trebuie să vacanteze funcţia de preşedinte, ceea ce înseamnă că interimar va deveni Crin Antonescu.

Vezi LIVE decizia Curţii Constituţionale numai la antena3.ro.

UPDATE 22.21 -
Potrivit comunicatul remis în această seară, Curtea Constituţională a validat suspendarea lui Traian Băsescu şi numirea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte interimar.

UPDATE 21.45
- Şedinţa Curţii Constituţionale în care s-au discutat mai multe sesizări de neconstituţionalitate s-a încheiat luni seara, urmând să fie dat publicităţii un comunicat de presă.

UPDATE 19.30
- Judecătorii sunt din nou în şedinţă unde dezbat în continuare cererea lui Traian Băsescu de a constata un conflict între Parlament şi Preşedinte. Pe de altă parte, tot astazi  Curtea trebuie să vacanteze funcţia de preşedinte, ceea ce înseamnă că interimar va deveni Crin Antonescu. Până la decizia CCR, Traian Băsescu este încă preşedintele României.

UPDATE 18.20
- Judecătorii Curţii Constituţionale au luat pauză, urmând ca ulterior să continue dezbaterea cererii preşedintelui suspendat.

UPDATE 14.35
- Traian Băsescu a plecat de la Curtea Constituţională unde a discutat cererea sa de soluţionare a "conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte".


UPDATE 14.00
– Traian Băsescu participă la şedinţa CCR.  Preşedintele suspendat a ajuns la Curtea Constituţională, informează Mediafax.

"Principala aşteptare este să nu ia lucrurile fragmentat, ci să le privească în ansamblu ca să înţelegem toţi şi inclusiv românii ce s-a întâmplat săptămâna trecută", a spus presedintele, întrebat despre aşteptările pe care le are de la judecătorii CC.

UPDATE 10.30
- Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ajuns luni, după ora 10,00, la Palatul Cotroceni, la volanul autoturismului său, Dacia Logan. El aşteaptă decizia Curţii Constituţionale cu privire la cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlament şi preşedintele suspendat.

Aflaţi de la www.antena3.ro care vor fi deciziile CCR



Curtea Constituţională a României va discuta azi de la ora 14,00, împrejurările care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de preşedinte al României după suspendarea lui Traian Băsescu.

Potrivit Constituţiei, judecătorii CCR constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul şi rezultatul Parlamentului şi Guvernului. Între timp, Traian Băsescu îşi pregăteşte strategia de campanie la Palatul Cotroceni.

Suspendat de Parlament, şeful statului a venit şi ieri la birou. În paralel, democrat-liberalii au început campania pentru referendumul din 29 iulie cu sloganul "vara asta se poartă alb!" 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close