Antena 3 CNN Actualitate Detalii ŞOCANTE despre cum se strângeau banii pentru Gala Bute. Ce făceau oamenii care trebuiau să pună economia ţării pe picioare

Detalii ŞOCANTE despre cum se strângeau banii pentru Gala Bute. Ce făceau oamenii care trebuiau să pună economia ţării pe picioare

Detalii ŞOCANTE despre cum se strângeau banii pentru Gala Bute. Ce făceau oamenii care trebuiau să pună economia ţării pe picioare
de O.P.    |    06 Feb 2015   •   05:57

Ministrul Ion Ariton s-a implicat activ în adunarea banilor pentru Gala Bute. O spun cei care la vremea aceea conduceau companii aflate în subordinea ministerului Economiei.

Aceştia au fost sunaţi de la cabinetul ministrului şi au fost convinşi să contribuie la sponsorizarea unui eveniment de calibru internaţional, susţin aceleaşi surse.

Ministerul Economiei a convins mai multe firme să contribuie cu bani la organizarea Galei Bute. Banii au fost daţi după ce li s-a explicat că este un eveniment de prestigiu internaţional pentru care ar fi bine să cotizeze.

Unul dintre foştii directori ai firmelor care au dat bani pentru Gala Bute spune că a contribuit cu puţin peste 8.000 de euro. Atât a putut din bugetul pe care îl avea.

În dosarul Galei Bute, procurorii spun că Elena Udrea şi-a cumpărat capital de imagine şi electoral utilizând 2 milioane de euro din fonduri publice. Elena Udrea a declarat că noile infracţiuni de care este acuzată reprezintă o răzbunare, după ce a formulat o serie de acuze la adresa şefului SRI şi a procurorului şef al DNA. În fapt, susţin procurorii, abia acum, mai exact săptămâna trecută, la DNA a ajuns raportul controlului efectuat de Direcţia Antifraudă a ANAF, care face o analiză detaliată a circuitelor financiare din dosarul Gala Bute.

×
Subiecte în articol: gala BUte bani mita Elena Udrea DNA
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close