Antena 3 CNN Actualitate Diplomatul român învinuit de crimă în Singapore susţine că e victima unei înscenări (VIDEO)

Diplomatul român învinuit de crimă în Singapore susţine că e victima unei înscenări (VIDEO)

Diplomatul român învinuit de crimă în Singapore susţine că e victima unei înscenări (VIDEO)
Sursa foto: ionescu
03 Apr 2010   •   14:32

O înscenare pusă la cale de autorităţile din Singapore. Aşa vede diplomatul român Silviu Ionescu cele 13 capete de acuzare pentru care este cercetat, în urma accidentului în care un om a murit şi doi au fost răniţi. Ionescu a declarat la Antena 3 că toate acuzaţiile vin în urma unor raporte pe care le-a făcut şi care arătau corupţia de la Singapore. O anchtă locală a scos la iveală că Silviu Ionescu, se afla la volanul masinii ambasadei care a fost implicată, în decembrie, în accident. O sentinţă finală o vor da însă tot autorităţile din România.

Ionescu va fi acuzat, între altele, de conducere imprudentă ce a dus la cauzarea morţii unei persoane, vătămare gravă, părăsire a locului accidentului, potrivit publicaţiei The Straits Times.

Ministerul Afacerilor Externe din Singapore a anunţat joi seară că l-a convocat săptămâna viitoare pe ambasadorul României in Singapore, Aurelian Neagu, pentru a discuta despre acuzaţiile formulate la adresa lui Ionescu.

Ce urmează este, totuşi, neclar, au declarat avocaţi contactaţi de publicaţia singaporeză. Avocaţii spun că Ionescu trebuie sa fie în Singapore pentru a răspunde acuzaţiilor. El are însă imunitate diplomatică, iar România nu a dat semnale că ar fi dispusă să i-o ridice. În eventualitatea - puţin probabilă - că Bucurestiul va proceda aşa, Silviu Ionescu nu poate fi obligat să se întoarcă în Singapore, întrucat între Singapore şi România nu există un tratat de extradare, au explicat avocaţii.

Accidentul din Singapore în care a fost implicată maşina ambasadei române, la volanul căreia se afla fostul diplomat Silviu Ionescu, a fost provocat de acţiunea necugetată a acestuia, potrivit concluziilor anchetei autorităţilor locale. Ancheta poliţiei din Singapore a relevat că fostul diplomat român Silviu Ionescu este "implicat penal" în moartea cetăţeanului Tong Kok Wai şi rănirea gravă a altor doi pietoni. Audierile în acest dosar s-au încheiat după şapte zile, în care au fost prezentate 250 de probe şi au depus mărturie 54 de martori.

La 17 decembrie 2009, presa din Singapore a scris că o maşină a Ambasadei României la Singapore a fost implicată, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, într-un accident pe un bulevard din oraş, trei persoane fiind lovite în două intersecţii diferite.



Antena 3




×
Subiecte în articol: silviu ionescu singapore masina inscenare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close