Antena 3 CNN Actualitate Directorul APIA Sălaj, trimis în judecată pentru că a votat de patru ori la europarlamentare

Directorul APIA Sălaj, trimis în judecată pentru că a votat de patru ori la europarlamentare

Directorul APIA Sălaj, trimis în judecată pentru că a votat de patru ori la europarlamentare
Sursa foto: salaj
23 Mar 2010   •   09:30

Directorul APIA Sălaj, Alexandru Mureşan este un funcţionar model la stat. Numit pe criterii politice la conducerea instituţiei, în vară, Mureşan gestionează nestingherit milioane de euro destinate sectorului agricol, deşi a fost trimis în judecată pentru ... fraudă electorală. Mai exact, se pare că la alegerile europarlamentare din 2009 a votat de patru ori la patru secţii diferite.

La câteva săptămîni după ce a fost trimis în judecată pentru fraudă electorală, directorul coordonator al Agenţiei pentru Plăţi în Agricultură din judeţul Sălaj Alexandru Mureşan este încă în funcţie, iar autorităţile nu dau niciun semn că ar intenţiona să-l schimbe sau să-l suspende până când justiţia se va pronunţa.

?Domnul Mureşan e membru PD-L de patru-cinci ani, e membru activ al filialei şi a avut susţinerea politică necesară. (...) Ştiţi poziţia premierului: pentru un moment de rătăcire, suporţi consecinţele? a precizat deputatul Lucian Bode, şeful PD-L Sălaj, pentru Jurnalul Naţional.

Alexandru Mureşan a fost trimis în judecată de procurori pe motiv că a votat de patru ori la scrutinul europarlamentar din 7 iunie 2009. Sesizarea a venit de la Autoritatea Electorală Permanentă, care a descoperit numele şi datele directorului APIA pe listele de vot din patru localităţi.

Mureşan ocupă şi funcţia de secretar-general al organizaţiei PD-L Sălaj, şi a fost numit în funcţie la APIA chiar după scrutinul de la europarlamentare. Liderii PD-L au declarat pentru Jurnalul Naţional că directorul de la APIA este doar ''suspect'' de fraudă electorală, iar premierul Emil Boc a cerut ca justiţia să îşi continue cursul. Acesta este unul din cele 800 de cazuri de vot multiplu descoperite de Autoritatea Electorală Permanentă pe listele pentru europarlamentarele, în judeţul Sălaj.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Salaj APIA
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close