DNA-ul urmăreşte Antena 3. Mihai Gâdea: "Vorbesc în cunoştinţă de cauză. Antena 3 NU are nicio legătură cu acest caz!"

de O.P.    |    25 Iul 2013   •   14:38
DNA-ul urmăreşte Antena 3. Mihai Gâdea: "Vorbesc în cunoştinţă de cauză. Antena 3 NU are nicio legătură cu acest caz!"

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea şi analistul politic Mugur Ciuvică au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii, în calitate de martori, în dosarul deschis directorului Antena Grup, Sorin Alexandrescu.

Adrian Ursu, despre acţiunea DNA de a urmări penal Antena3: "Cine e OBSEDAT în ţara asta de Antena3?!"


Cei doi au primit invitaţii la Direcţia Naţionala Anticorupţie prin telefon şi abia după insistenţe le-au fost trimise citaţii scrise, în mod oficial.

Fostul şef ANAF, Serban Pop este acuzat de procurorii DNA de complicitate la şantaj în cazul Sorin Alexandrescu:

Mihai Gâdea a declarat la ieşirea din sediul DNA că "Nu am fost intrebat nimic spectaculos, am fost intrebat cum functioneaza Antena 3, modul de organizare. Antena3 NU are nicio legatura cu acest caz. Calitatea mea în acest dosar este aceea de martor"

"Voi nu aţi fost niciodată în situaţia asta, aicea, şi am să vă explic ce se întâmplă. Eşti invitat, sunt doi procurori, o doamnă şi un domn, care pun tot felul de întrebări, încercând să vadă ce legături sunt între Antena TV, Antena 3, care este organizarea, care este organigrama şi lucruri de felul acesta. Nimic spectaculos. Aşa cum le-am spus domnilor procurori, în acest caz nu avem niciun fel de legătură.Domniile lor trebuie să investigheze, dacă vor ajunge la alte concluzii, vom vedea. Convingerea mea fermă şi lucrurile pe care le ştiu - şi vorbesc în cunoştinţă de cauză - este că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz".Declaraţia lui Mugur Ciuvică la ieşirea de la DNA
:


COMUNICATUL DNA:

"În cauza penală referitoare la infracțiunea de șantaj reținută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât și cu privire la învinuiții VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL și persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A. și S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din datele de 30 mai 2013 și 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A. în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj.

Din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză și că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.
Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. și semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfășurării anchetei jurnalistice, se solicitau relații privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului.
În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicității materialele compromițătoare care să o vizeze.
Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor știri, materiale cu caracter denigrator la adresa părții vătămate.
În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menținerii și amplificării stării de temere induse părții vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 și pe cele aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Învinuitei i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

x close