Antena 3 CNN Actualitate Educație Capcane în subiectele de la Evaluarea Națională. Posibile greșeli ale elevilor la Subiectul I

Capcane în subiectele de la Evaluarea Națională. Posibile greșeli ale elevilor la Subiectul I

Posibile greșeli în subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții claselor a VIII-a la examenul de Limba și literatura română.

Capcane în subiectele de la Evaluarea Națională. Posibile greșeli ale elevilor la Subiectul I
Sursa foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Iun 2020   •   14:35

Ecaterina Stanca, profesoara de Limba română la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, a explicat pentru Edupedu.ro care sunt greșelile cel mai frecvent întâlnite.

Posibile greșeli ale elevilor la Subiectul I, în opinia profesoarei Ecaterina Stanca

Punctul cu sinonimele a fost ușor, apariția cratimei era ușor de explicat, cu condiția să fi învățat teoria. La punctul 3, unii poate nu au înțeles diferența dintre conversiune și derivare și le confundă. Este conversiune deoarece și-a schimbat categoria gramaticală.

La punctul 4, exista pericolul să se ia drept exemplu cuvântul gea-man-ta-ne (nu are diftong deoarece vocala e are valoarea ∅, dispare).

Punctul 5: pericolul cel mai mare este confuzia între ideea principală care sintetizează și cea secundară, care poate cuprinde și detalii.

Pentru punctul 5 trebuie doar puțină atenție la text, explicația este clar precizată în text, a explicat profesoara pentru edupedu.ro.

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română – 15 iunie Evaluarea Națională 2020

 

×
Subiecte în articol: subiecte greseli Evaluare naţională
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close