Antena 3 CNN Actualitate Educație Dan Cărbunaru, după discuțiile cu părinții și elevii: "Guvernul își menține disponibilitatea pentru dialog"

Dan Cărbunaru, după discuțiile cu părinții și elevii: "Guvernul își menține disponibilitatea pentru dialog"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, după negocierile purtate cu elevii și părinții, că disponibilitatea pentru dialog se menține până la finalizarea grevei profesorilor.

Dan Cărbunaru, după discuțiile cu părinții și elevii: "Guvernul își menține disponibilitatea pentru dialog"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   14:28

În cea de-a doua zi de grevă generală, reprezentanții părinților și elevilor au mers la Palatul Victoria, acolo unde au discutat cu reprezentanții Guvernului, în speranța că li se va prezenta o soluție care să conducă la rezolvarea crizei din învățământ.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis că disponibilitatea la dialog se menține până la finalizarea grevei.

"După cum știți, dialogul pe care Guvernul îl realizează cu reprezentanții sindicatelor este în derulare.

Disponibilitatea la dialog se menține până la finalizarea acestui proces care ar trebui să aducă înapoi toți profesorii la catedră, alături de elevi, mai ales că suntem la final de an, iar copiii din clasa a VIII-a și elevii din clasa a XII-a au nevoie să-și clarifice rapid situația și să nu-și sporească emoțiile legate de examenele care îi așteaptă”, a declarat Dan Cărbunaru, potrivit Mediafax.

Citește și: Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație: "O ofertă clară pentru profesori ar duce la încetarea grevei"

În acest context, elevii transmit că înțeleg nemulțumirea profesorilor, însă își doresc ca această situație să se finalizeze cât mai repede.

"Ne dorim ca această situație să se încheie cât mai devreme, astfel încât să revenim la cursuri. Această situație nu este benefică pentru nimeni.

Consiliul Național al Elevilor susține toate revendicările sindicatelor, pentru că atunci când vorbim despre o salarizare corespunzătoare, vorbim și despre o creștere a calității actului didactic.

Atunci când sindicatele au anunțat că nu mai au încredere în sistem, ne-am întrebat cum ar putea elevii să aibă încredere", a spus Miruna Croitoru, reprezentant al elevilor.

Astăzi, la ora 15:00, sindicaliștii din Educație se vor întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu Marcel Ciolacu, pentru o nouă rundă de negocieri.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close