Antena 3 CNN Actualitate Educație Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație: "O ofertă clară pentru profesori ar duce la încetarea grevei"

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație: "O ofertă clară pentru profesori ar duce la încetarea grevei"

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, a declarat că profesorii sunt dispuși să negocieze în orice moment și asigură că o ofertă clară din partea Guvernului ar face ca această grevă să înceteze imediat.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație: "O ofertă clară pentru profesori ar duce la încetarea grevei"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   13:23

Marius Nistor a transmis că, în timpul grevei, profesorii nu vor desfășura niciun fel de activitate, fiind valabil și pentru încheierea mediilor.

" Profesorii nu vor desfășura niciun fel de activitate. Asta implică din start și neîncheierea mediilor elevilor. Nu am fost chemați la negocieri. (...) Greva va dura atâta vreme cât colegii noștri hotărăsc acest lucru.

Dacă vor vedea o ofertă din partea Guvernului, care să se ridice la înălțimea așteptărilor lor, doar ei pot lua decizia stopării grevei.

După mine, dacă ar putea să înceteze chiar azi greva ar fi în regulă, dar cu condiția să existe o ofertă clară, acceptată de colegii noștri.

Citește și: Greva profesorilor continuă! Oferta Guvernului este de neacceptat: "Nemulțumirea a atins cote foarte mari"

În momentul de față nu există decât varianta unor bonusuri pentru colegii debutanți și cei care lucrează în zone defavorizate. În momentul de față, oferta este inacceptabilă”, spune Marius Nistor.

Liderul Federației Sindicatelor din Educație a explicat care sunt cerințele și așteptările profesorilor.

"În pachetul legislativ, proiectul legii învățământului preuniversitar ar fi trebuit să cuprindă, în cazul debutantului, un salariu mediu brut pe economie. Se poate discuta de o creștere salarială până la apariția legii salarizării unitare, care să acopere rata inflației. Le-am spus tranșant, cel puțin 4.000 de lei”, adaugă liderul de sindicat.

Întrebat care este reacția profesorilor în condițiile în care guvernanții afirmă că România riscă să depășească deficitul bugetar, Marius Nistor a spus:

"Ați auzit vreodată un alt discurs din partea guvernanților în ultimii 20 de ani? De fiecare dată când au ieșit dascălii în stradă s-a vorbit, în permanență, despre deficit, criză sau alte evenimente neplăcute și ni s-a spus să așteptăm.

Nu mai putem aștepta. Așa cum apărarea și sănătatea sunt prioritare, și educația trebuie să fie o prioritate. (...) Suntem dispuși la negociere”, a încheiat Marius Nistor, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Marius Nistor grevă profesori
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close