Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii unui liceu din Constanţa, premiaţi de NASA, nu pot ajunge în SUA să îşi ridice premiile

Elevii unui liceu din Constanţa, premiaţi de NASA, nu pot ajunge în SUA să îşi ridice premiile

O echipă de elevi din România a câştigat locul 3 şi menţiuni speciale la NASA. Tinerii au uimit juriul Americii cu proiectul propus: plante crescute făra pământ, în laboratoare şi drone care să adune resturile de sateliţi şi rachete şi să le recicleze într-o bază spaţială. Acum elevii se tem că nu vor putea ajunge în Statele Unite ale Americii ca să își ridice premiile. Costurile sunt ridicate iar ei nu și le permit. Şcoala nici atât.

de Cătălina Buzoianu    |    12 Apr 2023   •   08:57

O staţie spaţială le-a adus adus elevilor români recunoaştere peste ocean. Echipa de cercetători de la Liceul Ovidius din Constanţa a lucrat timp de 8 luni la proiectul pentru NASA.

Acum însă elevii mai au un hop de trecut. Pentru a putea să își ridice premiile, ar trebui să meargă în Statele Unite ale Americii. Pe banii lor, iar aceștia evident nu au resursele necesare.

Nici școala nu le poate acoperi cheltuielile.

Elevii câştigători şi profesorii coordonatori sunt invitaţi la conferinţa Agentiei Spaţiale Americane - NASA pe 25 şi 28 mai, în Dallas, statul Texas.

×
Subiecte în articol: Liceul Ovidius nasa Constanța
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close