Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluarea Națională 2017 la Limba Română. Unde poți suna dacă observi nereguli

Evaluarea Națională 2017 la Limba Română. Unde poți suna dacă observi nereguli

Evaluarea Națională 2017 la Limba Română. Unde poți suna dacă observi nereguli
19 Iun 2017   •   08:00
Evaluarea Națională 2017 la Limba Română. Luni, 19 iunie, se desfășoară prima probă scrisă de la Evalaurea Națională 2017 pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, sesiunea 2017. Elevii susțin astăzi proba la Limba și Literatura Română.
 
Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidați din seria curentă și 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre.
 
După Evaluarea Națională 2017 la Limba Română, următoarea probă va fi cea la Matematică. Proba de Matematică va avea loc miercuri, 21 iunie. 
 
Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă joi, 22 iunie. 

 

Evaluarea Națională 2017 – Afișarea rezultatelor

 
Afişarea primelor rezultate de la Evaluarea Națională 2017 este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00.
 
Contestaţiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.
 
Cei care observă nereguli în desfășurarea examenelor de la Evaluarea Națională 2017 pot suna începând de luni, 19 iunie, la linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).
 
Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri).

 

Evaluarea Națională 2017 la Limba Română - Cum se desfășoară examenul

 
Proba scrisă la Evaluarea Nationala 2017 la Limba Română începe la ora 9.00 dimineața, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sala în care se sustine examenul. Potrivit legii, accesul elevilor în sali este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv pâna la ora 8.30.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba. Înainte de aducerea subiectelor în sali, asistentii vor explica elevilor modul de desfasurare a examenului de la Evaluarea Națională 2017 la Limba Română si modul de completare a datelor personale pe foaia tipizata.
 

Evaluarea Națională 2017 la Limba Română - Materiale interzise

 
Elevii nu au voie să intre în săli cu manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
 
Elevii se aseaza câte unul în banca, în ordine alfabetica, conform listelor afisate. Fiecare elev primeste o coala de hârtie tipizata, pe care îsi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate si completeaza lizibil celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. Coltul colii tipizate este lipit, dupa distribuirea subiectelor în sali, numai dupa ce asistentii din sali au verificat completarea corecta a tuturor datelor prevazute si dupa ce acestia semneaza în interiorul portiunii care urmeaza a fi sigilata. Colturile lucrarilor sunt lipite numai dupa ce elevii au început sa scrie pe foaie rezolvarea subiectelor.
 
La Evaluarea Națională 2017 la Limba Română elevii primesc atâtea coli tipizate si ciorne marcate cu stampila scolii câte le sunt necesare. Acestia completeaza, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, în coltul care urmeaza sa fie lipit. Pentru lipirea coltului lucrarii se foloseste lipici sau acelasi tip de etichete autocolante, pentru toti elevii din unitatea de învatamânt.
 

×
Subiecte în articol: EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close