Antena 3 CNN Actualitate Educație Ghiozdane şi rechizite pentru 5.000 de elevi din ţară

Ghiozdane şi rechizite pentru 5.000 de elevi din ţară

Pentru cinci mii de elevi din 26 de județe, primele săptămâni de școală au însemnat revenirea în bănci, revederea cu colegii și dascălii dar și zile cu surprize. Cei cinci mii de școlari au primit ghiozdane complet echipat cu rechizite, daruri în cadrul campaniei "Lăsați-mă să învăț" dezvoltată de Fundația Mereu Aproape și de partenerul său, firma românească RURIS.

Ghiozdane şi rechizite pentru 5.000 de elevi din ţară
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2021   •   13:14

Pornit acum cinci ani ca o idee de ajutorare a copiilor din zone defavorizate, proiectul a devenit un gest puternic de încurajare a educației și de descurajare a abandonului școlar.

Bucuria celor cinci mii de elevi de gimnaziu a fost egală cu bucuria oamenilor care s-au mobilizat și au stat la coadă ca să facă pachetele destinate pentru 44 de școli din toată țara.

Coletele, ordonate pe unități școlare și județe, au fost pregătite de echipa RURIS în două zile, iar din prima săptămână de școală au început să fie împărțite elevilor beneficiari.
România ocupă locul trei în rândul țărilor din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar iar pandemia a adâncit criza în sistemul de învățământ.

De cinci ani, Fundația Mereu Aproape și Ruris constribuie și ele la redresarea unuia dintre domeniile fundamentale pentru vindecarea țării, educația.

"Sunt zeci de mii de copii în ţara asta care nu se duc la şcoală pentru că părinţii nu au posibilitate să-i trimită, pentru că nu au nişte lucruri simple, mici, poate pentru mulţi dintre noi. Uite, de exemplu, un astfel de ghiozdan. Ştii că există copii care nici nu visează la el? Noi am împlinit acest vis alături de partenerul nostru Ruris, în fiecare an o facem", a spus Sandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.


 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close