Antena 3 CNN Actualitate Educație Medaliile de aur din 2023, pentru elevii români, la olimpiadele internaționale | Performanțe răsunătoare la concursurile din țară și din străinătate

Medaliile de aur din 2023, pentru elevii români, la olimpiadele internaționale | Performanțe răsunătoare la concursurile din țară și din străinătate

În anul școlar 2022-2023, elevii români au obținut rezultate impresionante la olimpiadele internaționale, unde au fost premiați cu medalii de aur.

Medaliile de aur din 2023, pentru elevii români, la olimpiadele internaționale | Performanțe răsunătoare la concursurile din țară și din străinătate
Sursa foto: Ministerul Educației | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   09:27

Datele furnizate de Ministerul Educației, la solicitarea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, oferă o imagine clară a excelenței educaționale și a angajamentului ferm al elevilor români de a promova țara prin rezultatele lor.

Datele arată că în anul școlar 2022-2023, 242 de elevi români au obținut 61 de medalii de aur sau locul I la olimpiadele internaționale.

De asemenea, elevii români au obținut, la olimpiadele și concursurile școlare din țară, 755 de premii I.

Cele mai multe medalii de aur, cinci la număr, au fost obținute la Olimpiada Internațională de Matematică, ceea ce atestă nivelul înalt de pregătire al elevilor la această disciplină.

Citește și: Guvernul alocă 3 milioane de lei pentru bursele elevilor din învățământul preuniversitar. Anunțul ministrului Educației, Ligia Deca

De asemenea, elevii români au obținut patru medalii de aur la Olimpiada Internațională de Informatică în echipe, trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Limba Engleză și trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Geografie. 

Tot trei medalii de aur au fost câștigate de reprezentanții țării noastre la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene, dar și o altă medalie de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie.

×
Subiecte în articol: elevi romani medalie aur Olimpiade
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close