Antena 3 CNN Actualitate Educație Au început înscrierile la grădinițele și creșele deschise în perioada verii. Locuri foarte limitate

Au început înscrierile la grădinițele și creșele deschise în perioada verii. Locuri foarte limitate

Au început înscrierile la grădinițele și creșele, de stat și private, care își desfășoară activitatea pe perioada verii. Părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii în perioada vacanţei de vară trebuie să grăbească înscrierea micuților pentru că locurile sunt foarte limitate și vor fi atribuite pe principiul ”primul venit, primul servit”.

Au început înscrierile la grădinițele și creșele deschise în perioada verii. Locuri foarte limitate
Sursa foto: Hepta
17 Iun 2020   •   00:11

Măsurile impuse de autorităţi în starea de alertă restrâng accesul copiilor la educaţie în grădiniţe şi creşe. Şi asta pentru că infrastructura şcolară actuală este depăşită în conditiile de distanţare socială impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui.

De exemplu, în grădiniţele din Sectorul 4 al Capitalei pot fi înscrişi maximum 1.500-2.000 de copii, dintr-un total de 7.000. Părintii care vor să își înscrie copiii pentru această vara trebuie să se grăbească, pentru că principiul aplicat în selectarea copiilor va fi ”primul venit, primul servit”.

La Grădiniţa Piticot, într-o clasă în care învăţau 30 de copii, acum rămân doar cinci preșcolari, ca urmare a obligaţiei de a respecta distanţa impusă de 4,5 metri pentru fiecare copil.

În aceste condiţii, părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă în perioada vacanţei de vară trebuie să se grăbească să înscre minorul.

”Suntem pregătiți să deschidem absolut toate clădirile. Există rezerve cu privire la numărul de locuri pe care îl putem asigura.”, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Situaţia va fi şi mai gravă în luna septembrie, pentru că la început de an şcolar vor fi şi mai mulţi copii înscrişi. 

Cum se fac înscrierile la grădinițele și creșele deschise pe perioada verii

Părinții care vor să își trimită copiii la creșă sau grădiniță pe perioada verii trebuie să depună cereri de înscriere la sediile unităților de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare și, ulterior, transmise autorităților publice locale. Lista unităților care vor fi deschise va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare.

Au început înscrierile la grădinițele și creșele deschise în perioada verii. Locuri foarte limitate

×
Subiecte în articol: gradinite cresa inscrieri
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close