Antena 3 CNN Actualitate Educație Reînscrierea la grădiniță și creșă, sub semnul întrebării. Ministerul Educației decide dacă va fi sau nu amânată din nou

Reînscrierea la grădiniță și creșă, sub semnul întrebării. Ministerul Educației decide dacă va fi sau nu amânată din nou

Astăzi ar trebui să înceapă etapa de reînscriere la grădiniță și creșă, după ce a fost amânată de Ministerul Educației. Este posibil să asistăm la o nouă amânare, în condițiile în care multe cadre didactice refuză să se întoarcă la catedră.

Reînscrierea la grădiniță și creșă, sub semnul întrebării. Ministerul Educației decide dacă va fi sau nu amânată din nou
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   09:07

Astăzi, reprezentanții Ministerului Educației vor lua o decizie în privința reînscrierii la grădiniță și creșă, etapă care a fost deja amânată.

În condițiile în care tot mai mulți profesori refuză, în continuare, să vină la catedră, sunt șanse mari ca etapa reînscrierii la grădiniță și creșă să fie amânată din nou.

Tot azi, liderii sindicatelor din învățământ, părinții și reprezentanții Ministerul Educației vor avea o întâlnire, iar ulterior, sindicaliștii ar putea fi chemați pentru o nouă rundă de negocieri la Guvern.

Pe de altă parte, unii dascăli vor să renunțe la grevă, pentru că nu-și mai permit să vină la serviciu fără să-și primească banii.

Citește și: Profesor Andreia Bodea, despre greva profesorilor: "Oamenii când ajung la disperare, îndrăznesc multe lucruri. Acum s-a atins limita"

Pe lângă majorările salariale, sindicaliștii doresc și adoptarea unui act normativ, care să le ofere garanția că debutanții vor ajunge să câștige salariul mediu brut pe economie. 

Totodată, ei cer ca majorarea salarială să nu fie făcută eșalonat până în 2026.

×
Subiecte în articol: gradinita cresa grevă profesori
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close