Antena 3 CNN Actualitate Educație SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Care sunt subiectele la limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Care sunt subiectele la limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Care sunt subiectele la limba română
23 Mai 2018   •   08:52

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Elevii de clasa a VI-a susţin miercuri, 23 mai, prima probă de la evaluarea naţională. Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiectele pentru elevi. 

Elevii claselor a VI-a vor susţine miercuri prima probă din cadrul Evaluării Naţionale - cea la limbă şi comunicare, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Joi, urmează proba la matematică şi ştiinţele naturii.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Subiectele sunt afișate pe site-ul Ministerului Educației.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Testele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
Cumulat, se estimează participarea a peste 575.000 de elevi înscriși în cele trei clase.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VI-A. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close